Proje kapsamında geçen yıl çalışmış olan fındık işçileri ise ekonomik anlamda önemli bir kazanç sağladıklarını belirterek herkesi projeye katılmaya davet ediyor. 
  
Türkiye’nin en çok fındık üreten ili Ordu’da fındık bahçeleri ilaçlama, gübreleme ve temizlik çalışmalarının ardından hasat dönemine hazırlanıyor. İl dışında yaşayan Ordulu vatandaşlar da yeni fındık sezonu için Karadeniz’e gelme planlaması yapıyor. 

Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan ve Türkiye’nin ihracatında büyük paya sahip olduğu fındıkta hasat dönemi öncesi üreticileri en çok düşündüren ise işçi bulma konusu oluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesiyle üreticilere bu anlamda büyük kolaylık sağlarken vatandaşlara da istihdam imkânı sunuyor. 

“ORDU’YU KUCAKLAYAN BİR PROJE”
 
“Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinin geçen yıl büyük ilgi gördüğünü ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, projenin yoğun talep üzerine bu yılda devam edeceğini söyledi.  Tüm Ordu’yu kucaklayan bir proje olduğuna dikkat çeken Suyabatmaz, “Geçtiğimiz yıl Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlattığımız “Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesi çok büyük ilgi gördü. Yoğun talep üzerine projemizi bu yılda devam ettiriyoruz.

Bu proje sayesinde 4 bin işçimize istihdam imkânı sağladık. Ordu’yu kucaklayan bir proje olması sebebiyle Mesudiye’den Ünye’ye, Akkuş’tan Gülyalı’ya tüm vatandaşlarımız projeden kolaylıkla yararlanabiliyor. Proje ile Ordu’nun dört bir yanında vatandaşlarımız iş bulma imkânına sahip oluyor. Bu sayede 45 gün süre ile devam eden projemizi hayata geçirerek istihdam sağlamanın yanı sıra kaliteli hizmet sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bu yıl da fındık hasadı süresince fındık hattımızı arayan vatandaşlarımız iş, bahçe sahipleri ise işçi bulabilir” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim