Fındık üreticisinin merakla beklediği fiyatlar serbest piyasada yükselişe geçmeye başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı Giresun Kalite fındık için 10, 50 TL’lik fiyatın ardından serbest piyasada fındık fiyatları yükselişini göstermemiş ve 7 liraya kadar düşmüştü. TMO’nun tüm fındıklara talip olduğunu açıklamasının ardından fındıkta ki yükseliş kendisini göstermeye başladı. Bugün itibari ile Giresun Ticaret Borsasında 9,81 TL’den satılan fındıklar Giresun serbest piyasada ise 9, 50 TL’den işlem gördü.

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, FİSKOBİRLİK ve TMO’nun yapacağı anlaşma doğrultusunda fiyatların serbest piyasada daha da iyileşeceğini söyledi.

Yaman, “Giresun’da bugün itibariyle 9, 50 TL’den serbest piyasada fındık satışı yapıldı. Ticaret Borsası ise 9, 81 TL ortalama fiyatı ile fındığın her alanda yükselişe geçtiğini göstermiş oldu. FİSKOBİRLİK ve TMO anlaşma yaptı inşallah imzalarda atıldığı zaman serbest piyasada fındık fiyatları üreticinin istediği düzeye gelecektir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim