Fındık ticaretinin bir asırdan fazla geçmişi bulunan Trabzon’da genellikle Pazarkapı semtinde yer alan tüccarlar, bulundukları kesimde TOKİ kanalı ile kentsel dönüşüm uygulamaları yapıldığını hatırlatarak, bir çok işyerinin yıkıldığını, zor şartlar altında alış veriş yapabildiklerini söylediler.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile Yönetim Kurulu üyesi Celil Karabinaoğlu ve Genel Sekreter Nazlı Genç’ten oluşan heyet, fındık ticareti ile iştigal eden üyelere ziyaretlerini sürdürüyorlar.

Genellikle Pazarkapı semtinde fındık ticareti ile iştigal eden üyelere yapılan ziyaret sırasında, manavlar kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan binalarda yer alan işyerlerinin ortadan kalkması ile zor durumda kalındığı tespit edildi. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için de aynı semtte belirlenecek bir alanda yaklaşık 20 işyerini kapsayan bir Fındıkçılar Sitesinin kurulması için borsanın girişimlerde bulunması istendi.

Meclis Başkanı Arslantürk ile Yönetim Kurulu Başkanı Ergan da, fındık tüccarlarının haklı isteklerini ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek çözmeye çalışacaklarını söylediler.

Ziyaretler sırasında ticaret erbabına Borsa Üyelik Belgeleri de takdim edildi.

Editör: TE Bilisim