Baki, “fındık milli ürünümüz fındıkta yaşayacağımız ürün kaybı milli kayıptır. Bakım ve budama güneş ışığından yararlanma ile birlikte ocak ve dal bakımından en iyi havalandırmanın sağlanması gerekmektedir. Fındık ocaklarında budama yaparken öncelikle hastalıklı yaralı daha sonra yaşlı ve son olarak da güneşlenmeyi engelleyen dallar kesilerek bahçeden çıkarılmalıdır. 

Ocak içinde havalandırmayı engelleyen dallar çıkarılarak ocak içi boşaltılmalı, dallar kesilirken toprak seviyesinden kesime dikkat edilmeli kesilen yerde su birikintisi kalmayacak şekilde hafif bir eğim ile kesilmelidir. Kesilen dalların yerine bırakılan yedek dallar Ocak dışından bağımsız köklerden olması gerektiği unutulmamalıdır. Budama yapıldıktan sonra atıklar bahçede bırakılmamalı bir an önce bahçe dışına çıkarılıp uzakta imha edilmelidir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim