Derepazarı İlçe Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Albayrak, oda olarak Derepazarı ve Tersane Çaykur Çay Fabrikalarına bağlı çay alım merkezlerine ve bu fabrikalara bağlı olmayan Çukurlu Köyü ile Kirazdağı Köyü Muhtarlıklarına dezenfekte ilacı verdiklerini kaydetti. 

Başkan Albayrak ileriki günlerde üreticiye maske bağışı da yapacaklarını kaydetti. Derepazarı Ziraat Odası başkanı Bünyamin Albayrak, üreticilerin çay alım merkezlerinde sosyal mesafeye dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, “Her şeyin başı sağlıktır. Bu nedenle üreticilerimiz kendi sağlıklarını korumak için çay alım merkezlerinde görevli kişilerin Covit-19 ile ilgili uyarılara uyması gerekmektedir” dedi.

ÜRETİCİ SABRETSİN

Derepazarı Ziraat Odası başkanı Bünyamin Albayrak “ Üreticilerimiz Çaykur’ un uyguladığı 600 kiloluk kota alım programına uyarak tercihlerini Çaykur’ dan yana kullanmalıdır. Özel sektörün fırsatçılığını ortadan kaldırmak için üreticilerimiz bir hafta boyunca özel sektöre çay satmamalıdır. Çaykur’ un günlük alım kontenjanı günü gününe üreticimiz verip sabrederek özel sektöre çay vermemelidir.” şeklinde konuştu.  Albayrak, kampanya açılıp 3. Gün taban fiyatın 50 kuruş altında özel sektörün çay almasına anlam veremediğini ifade etti. Başkan Albayrak, “Çay üreticisi olmazsa hiçbir fabrika olamaz. Değirmen ile başlayan özel çay işletmeleri devasa fabrika üreticilerin sırtından oldular. Sizler üreticinin sırtından kazanacağınıza kuru çayı sattığınız ulusal ve uluslararası firmalardan kar edin Yoksa onlardan çekiniyor musunuz?Bu çağrımız çay üreticisinin sırtından kazananlaradır. Gerçek taban fiyattan yaş çay alanlara üreticilerim adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim