Merkezi Tirebolu’da bulunan ve Ahmet Ak Gıda ve Tüketim Sanayi Şirketi olarak Giresun Ticaret Borsası’na kayıtlı GAFFARO Fındık Firması ile bir kez daha gururlandık.

 İlçemiz ekonomisine yaptığı büyük katkılarla ön plana çıkan ve Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan yüz akımız Gaffaro Fındık, geride bıraktığımız 2021 yılı değerlendirmesinde 198’nci sıraya yükselerek, il çapında da birinci olmayı başardı.

Geride bıraktığımız dönemde Giresun’da ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren 3 firmadan biri olan ve bu 3 firma arasında ilk sırayı alan Tirebolu’muzun gururu Gaffaro Fındık, fındık sektöründeki başarısıyla bir önceki dönemi 293’üçüncü basamaktaki yerini 95 basamak daha yükselterek, 198’nci sıraya çıkardı. Giresun’da ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren firmalarımızdan Karadere Tarım Ürünleri’nin 325 ve Öztürk Fındık’ın da 479’ncu basamakta yer aldıkları açıklandı.

Her geçen dönem sanayiye ve ekonomiye katkısını yükselten ve bu arada turizm sektöründe de boy gösteren Tirebolu Ahmet Ak Gıda Firması’nın, Türkiye’nin sanayi sektöründeki sayılı kuruluşlar arasında yer alması ve giderek büyüyen iş hacmi ile başarısını artırması, takdire şayan bir gelişme olarak değerlendirilirken; gözde firmada hedefin yurt çapında birinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almak olduğu kaydedildi.

Mahmut BORA

Editör: TE Bilisim