Trabzon’un sahil bölgesinin çehresini değiştirecek, ‘Ganita Faroz Sahil Bandı Düzenleme Projesi’nde ihaleyi Zigana Peysaj Mühendislik Firması ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. 

Sözleşmeye imzaları Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Murat Zorluoğlu, Zigana Peysaj Mühendislik Firması adına da Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Reis attı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında düzenlenen ‘Sözleşme imza’ törenine Trabzon’daki yerel ve ulusal medya mensupları büyük ilgi gösterdi.

PROJENİN MALİYETİ 47,5 MİLYON TL

Sözleşme imza töreninde projenin maliyetinin 47,5 Milyon TL olduğu kaydedildi. 

Sözleşme imza töreninde konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, “Bizim çocukluğumuzda sıklıkla gittiğimiz önemli bir lokasyonda. Zaman içinde şehrin gelişmesiyle birlikte, orası artık çok da fazla insanların gidebildiği yer olmaktan çıktı. Bunun çeşitli sebepleri var. Ben buna girmek istemiyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, Ganita Bölgesi Trabzon insanı için asla vazgeçilmeyecek bölgeydi. Tekrar buranın eski önemine kazanması için süratle çalışma gerçekleştirdik. Proje hazır, kaynak bulundu, sözleşmesini imzalayacağız. Yüklenici firma gerekli çalışmaya başlayacak. 

BİZİM PROJELERİMİZ GÜNLÜK PROJELER DEĞİL

Bizim çalışmalarımız, projelerimiz günlük projeler değiller. Ayrıntılı, gerçekten şehre dokunan, gerçekten alt yapı ve üst yapısıyla uzun yıllar hizmet verecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bir kaç yıl içinde şehir görecek. 2 yıl geçti. Her yerde projelerimiz yavaş yavaş filizlenmeye başladı. 

Bu önemli projemizin sözleşmesini imzalayacağız. Ganita - Faroz arasında yaklaşık 3 km’lik alan. 200 bin metre karelik lokasyon. Burada gerekli yerli, gerek yabancı ziyaretçilerimiz, Trabzon’da yaşayan kıymetli vatandaşlarımız için yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. En önemli özelliği tarihi anlamda Ganita Bölgesinin değeri. Ama aynı zamanda Meydan bölgesinden, yürüme mesafesinde bir destinasyon. 

TRABZON’UN EN ÇOK ŞİKAYET ETTİĞİ KONULAR... 

Trabzonluların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi denize ulaşamamak. Sahil yolu yapıldıktan sonra bu şikayet artarak bugüne kadar geldi. Ganita Faroz projemizde vatandaşlarımızın denizle buluşmalarını ve orada konforlu zaman geçirmeleri sağlayacak projeyi başlatıyoruz. 

PROJEDE NELER OLACAK?

1 adet, büyük restoran, 3 adet kafe restoran, bir adet kitap kafe şeklinde kullanabileceğimiz yerimiz var, tatbiki 7 adet fındık büfemiz var, 150 metre kare 2 adet ahşap seyir terası, 2 adet 40 metre uzunluğunda ensiz terası, 7 adet denize dik uzanan iskelemiz var, 1 adet sonsuzluk penceresi, 1 adet gün batımı terası, 2500 metre yürüyüş yolu, 2830 metre bisiklet yolu.. 

Ganita’dan Faroz kadar yürüyüş yollarını dizayn ediyoruz. Oradan da küçük köprüyle bisiklet yoluna bağlamış oluyoruz.

BİRDEN FAZLA GÜZELLİKLER

Çocuk oyun alanları, kaykay pisti, fitnes alanları, seyir terasları bu bölgede vatandaşlarımızın yararlanacakları diğer aktiviteler. 

Ganita Faroz bölgesinde oluşturacağımız bu alanla vatandaşlarımıza birden fazla güzellikler sunmaya gayret ediyoruz. 

Her kesime hitap edecek, güzel vakit geçirmesine olanak sağlayacak bir takım aktiviteler bu projeye yayılmış durumda. 

PROJENİN BEDELİ 47,5 MİLYON TL

Yeşil dostu proje. Bin 307 geniş yapraklı ağaç var. 247 iğne yapraklı ağacımız var. Ama aynı zamanda 100 bine yakın, çalı ve otsu bitkilerle bu projeyi yem yeşil gösterecek dokunuşlarımız olacak

Çok heyecan verici, şehrimiz adına büyük kazanım olacak çalışmadır. Uzunca bir süre projesinin üzerine çalıştık. 

47,5 milyon TL’lik sözleşme bedeli var

Proje daha erken bitebilir mi, şeklinde ki soruya Başkan Murat Zorluoğlu, “iş bitim tarihi 2023’ün Şubat’ı. Ben bunun bu kadar sürmemesi gerektiğini düşünüyorum. Beğenmediğim yerleri tekrar söktürüp, yaptırdığım çok oldu. Kanuni süresi veriyorlar ama ben inanıyorum yüklenici kardeşimiz ve hemşerimiz ki Trabzon firması.. Trabzon’ umuza bu önemli projeyi daha süratli şekilde kazandırırlar. Ben bunun 2022 yılı içinde tamamlanacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl yazın bir bölümünü orada kullanırız. Bir başlayalım, daha çabuk tamamlanır” dedi.

HER GELEN KURUMUN ORTALIĞI KAZDIĞI DÖNEM BİTTİ

Trabzon Maraş, Uzunsokak ve Kunduracılar’da süren çalışmalarla ilgili olarak ise Başkan Murat Zorluoğlu, “Bir sürü zorlukla karşılaşıyoruz. İyi bir koordinasyon var. Hem bizim birimlerimiz, hem de dış birimler arasında. Pandemi sürecinin bu kısıtlamalarından faydalına, Uzunsokak, Maraş Caddesinde şu an var olan sıkıntılar çok kısa sürede kalkmış olacak. Trabzon Merkezde, minimum 50 yıl daha bu tür kazılarla bir daha karşılaşmayacak. Arıza olmayacak mı? Elbette olacak. Ancak biz bunu sayısallaştırıyoruz. Elektronik ortamda var. Arıza nerede hemen bulunacak. Şu an arızanın olduğu bölgelerde çok büyük alan kazılıyor. Bundan sonra öyle olmayacak. Arızanın olduğu alan açılmak yapılacak kapatılacak. Trabzon’da her gelen kurumun ortalığı kazdığı dönem bitmiştir. 
Maraş ile ilgili özel bir çalışma yapıyoruz, zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşırız” dedi.,

GÜVENLİK PERSONELLERİ SAĞLAYACAK

Başkan Zorluoğlu, “Biz mümkün mertebe eski Ganita’yı andıracak şekilde projeyi hazırladık. Yeni oluşturduğunuz alanlar için yeni personel istihdam aldık. 30 güvenlik personeli. Bunların yeni alanların güvenliğini sağlamak için aldık. Peyder şey, gece gündüz çalışarak güvenlik açığı olmayacak. 

Projemizde şık ve estetik anlamda aydınlatma var” dedi. 

GÜLCEMAL 1 ETABIN TAHKİMATI İÇİN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İHALEYE ÇIKIYOR

Gülcemal Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, 1. Etabın tahkikatının yapılması için Ulaştırma Bakanlığının önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını açıkladı. Başkan Zorluoğlu, “Beşirli’de ki koku ortadan kalktı. Çok şükür verdiğimiz sözü yerine getirdik. Nisan ayında tamamlanmış olacak. Orada Trabzon’umuza şehrimize çok büyük değer katacak proje üzerinde çalışıyoruz. Tahkikatı ile ilgili irtibat halindeyiz. Şayın BAkanımız 1. Etabın tahkikatını tamamlayacaklarını ifade ettiler. İnşallah kısa sürede ihalesini yapacaklar. 1. Etabı ile tesviyesi ve halkımızın hizmetine sunacağız. Proje firmamız oraya proje hazırlıyor. Bizim belirleyeceğimiz konsept proje çerçevesinde yatırımcılar, orada yatırımlarını gerçekleştirecekler. Orası da Ganita - Faroz’u tamamlayan destinasyon olacak”

TRABZON BÜYÜKŞEHİR İŞLETECEK

Ganita - Faroz Projesinde işletmelerin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Orasının işletmesinin tümüyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. Halkın yoğun olarak gittiği alanlarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi işletecek. Hem fiyat hem de kalite anlamında, Büyükşehir Belediyesi kalitesini ortaya koyacak” dedi.

Editör: TE Bilisim