Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Tolga Ergün'ün hazırladığı organizasyona, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Programda meslek yüksek okulu öğrencilerine bir sunum yapan Şube başkanı Zafer Ofluoğlu, konuşmasında; Genç meslek öğrencilerine MÜSİAD'ı tanıttı. İş adamlarının Türkiye’nin Ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine ulaşması için gösterdikleri gayreti anlatan Ofluoğlu, "eğer bir meslek seçiyorsanız bu mesleğin gereği olan öğretiminizi tamamlayarak asıl eğitimine ağırlık vermemiz gerekir."dedi. İşverenlerin deneyimli personele öncelik verdiğinin altını çizen Başkan Ofluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Okurken bile mesleğinizle ilgili araştırma yapmalı, mesleğinizi ilgilendiren işverenlerle irtibat etmeli bulunduğunuz çevreniz de ve yaşadığınız illerde mesleğinizi yapabileceğiniz iş yerleri ile irtibat etmelisiniz. Dünyanın ekonomik buhrandan geçtiği bu dönemde gelecek yeniden şekilleniyor. Teknolojik yenilikler ve yapay zekanın gelecekte hayatımızda büyük bir yer alacak ve bazı mesleklerin yok olacağı ve buna bağlı olarak yeni mesleklerin oluşacağını öngörülüyor. Gençlerin günümüzde aldıkları öğretim kaliteli, okullar donanımlı ve öğretim görevlileri de geçmişe nazaran daha iyi. Fakat gerçek eğitim kesinlikle iş başında ve hayatın içinde. Bu nedenle iş yapma ve girişimcilik açısında gençlerimizi daha fazla sahada görmemiz gerekiyor."

OKUDUĞUNUZ VE İLERDE MESLEĞİNİZ OLACAK İŞİ SEÇİN

Gençlere iş hayatına başlarken dikkat edilmesi gereken unsurları sıralayan Ofluoğlu şu hususlara dikkat çekti: " İlk önce okumak için okumayın. Okuduğunuz ve ilerde mesleğiniz olacak işi seçin.

Mesleğinizi iyi öğrenin, okuduğunuz bölümde başarılı bir öğrenci ve aktif bir kişilik olun. Etrafınızda dikkat çeken biri olmanız mesleğinizin de dikkat çekmesine neden olacaktır. Okurken bile mesleğinizle ilgili tanıdıkların veya başka firmaların iş yerlerini sıkça ziyaret edin. O sektörle ilgili bilgi toplayın bu size mezuniyet sonrası yardımcı olacaktır. Okulunuzun son dönemlerinde iş aramaya hatta bedelsiz bile olsa işinizle ilgili iş yerlerinde belirli saatlerde bulunmak için iletişime geçin Okulunuz bitince asla işe hazır olmadığınızı bilin ve kendinizi yukarlarda görmeyin. İş ararken ilk önce alacağınız maaştan değil çalışacağınız iş yerinin size kısa sürede katacağı faydaları hesap edin. Kamu Kurum ve Kuruluşları ilk iş aradığınız yerler olmasın. Çünkü gelecek özel sektöründür. Büyük ekonomilerin hepsinde güçlü olan reel sektördür. İş ararken medeni cesaretinizi ortaya koyun. İşinizle olan alakanızı ve işi ne kadar istediğinizi karşı tarafa iyi anlatın. Güven verin. Hiç bir işveren başarı ve yetenek karşısında kayıtsız kalamaz. Eğer bir meslek dalında eğitim ve öğretim almışsanız, sizin artık sosyal hayatınızın da düzenli hale gelmesi gereklidir. 

Editör: TE Bilisim