İki gün önce telefonuna ‘Whatsapp’ınız çalındı’ diye mesaj gelen daha sonra  ‘Whatsapp’ını  düzeltmeye çalışıp güncelleme yaparken bir anda başka bir portala girerek üye olan müdür hayatının şokunu yaşadı. O girdiği hatta adını bile bilmediği portal üyeliği  yüzünden kendisinden 88 TL para kesilen Aydın,dolandırıldığını anlayınca soluğu GSM operatörünün bayiliğinde aldı. 

Dolandırıldığını Öğrendi Ama Muhatap Bulamadı

GSM operatörü şirketi tarafından kesilen 88 lira için bayiliğe giden Aydın’ın aslında en büyük şoku da burada yaşadı. Genç Müdür Aydın, “Bu olay üzerine o telefon şirketinin bayiliğine gittim.Kendileri bana bir şey yapamadılar ve müşteri temsilcisine yönlendirdiler.Bende akabinde müşteri temsilcisiyle muhatap olmak zorunda kaldım.Kendilerine anlam veremediğim bu olayı sorduğumda resmen dolandırıcılık olduğunu söylediler.Şimdi açıkçası bir şok yaşadım ve ister istemez şunu sormak zorunda kaldım;sizin aracılığınızla bu dolandırıcılık nasıl oluyor dedim.Bana açıklama yapamadılar.Kaldı ki daha önce yaşanmış benzer olayları da vardı bunun son örneği bu olay oldu. Her neyse müşteri temsilcisine, “neden tedbir almadınız,neden tarafımı bilgilendirmediniz,hemen her konuda bilgi mesajı verirken bu konuda neden vermediniz”dedim.Emin olun cevap alamadım,böyle bir şey var mı ya?

Çözüm Önermediler

Ayrıca bu paranın kendileri yoluyla kesildiğini ifade etmesinin ardından bu paranın nereye gittiğini de sordum.Yine cevap alamadım.şimdi size soruyorum siz benim yaşadığımı yaşamış olsaydınız ne düşünürdünüz?Bana bir adres verin,bir kurum adı verin, bir şahıs ismi söyleyin yada  ne bileyim muhatap olabileceğim birini söyleyin yok, yok,yok.Öyle ya ortada bir haksızlık söz konusu ve ben bu haksizlığı anladım,paramı geri almak istiyorum dedim.Ama muhatap olacak olduğum kimseyi bana demediler.Biz bu konuyu bilmiyoruz,konuya vakıf değiliz dediler.Bu olayın dolandırıcılık olduğunu,bir çok kişinin başına geldiğini,üstelik telafisinin olmadığını söylediler.”şeklinde konuştu.

Müdür Hakan Aydın Konuyu Aihm’ye Kadar Taşıyacak

Gsm operatörünün en üst düzey  yetkilileri ile görüşmek istediğini söylediğinde de kendisine  geri dönüş yapmadıklarını iddia eden Aydın:  “Ben 88 liranın derdinde de değilim.Fakat ortada bir haksızlık varsa neden buna sessiz kalayım.Düşünsenize benim cebimden bir kuruş para gidiyor ve kime gittiğini kimse bana diyemiyor. Böyle köklü bir kuruluşun aracılık yaptığını düşünmüyorum.Ki yapıyorsa da bedelini ödemeli diye düşünüyorum.Ben şahsen gerekirse konunun takipçisi olup olayı konuyu yargının en düzeyine kadar taşıyacağım.AİHM'ye de gideceğim. Asla sessiz kalmayacağım.”ifadelerini kullandı. Şimdi arap saçına dönen olay nasıl son bulacak merak ediliyor.
 Sedat KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim