Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu'nun hemen yanında yapılan kliniğin iki ay içinde tamamlanacağını belirten Başkan Genç, "Kentimizde gerek sokak hayvanlarının gerekse yabani hayvanların tedavi edilebileceği sadece Büyükşehir Belediyemize ait olan Hayvan Barınağı Merkezi var. Bunun dışında hayvanlarla ilgili başka bir tedavi merkezi yok. Şehir merkezinde ulaşımın böylesine kolay olduğu bir alanda bu kliniği hayata geçirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. 


"Taahhütlerimiz arasında yer alıyordu" 


Kliğinin yapıldığı alanı Ortahisar Belediyesi'ne tahsis eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na teşekkürlerini ileten Başkan Genç, "Belediyemiz sokak hayvanları ile ilgili bugüne kadar pek çok çalışma yaptı. Kedi-köpek kulübelerinden tutun da suluk-yemliklere ve hayvan sahiplendirmeye kadar birçok projeyi yürütüyoruz. Küçük Dostlar Kliğini de bizim seçim döneminde vatandaşlarımıza olan taahhütlerimiz arasında yer alıyordu. Büyükşehir Belediyemizin Beşirli'de bize tahsis ettiği bu yerde projemizi hayata geçireceğiz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu. 

"Derneklerle işbirliği yapılacak"


Başkan Genç, inşa edilecek kliğin Osmanlı İmparatorluğu'nda hayvanları hastalıklara ve yaralanmalara karşı tedavi etmek amacıyla kurulan Gurebahane-i Laklakan (Leylek Hastanesi)'in bir benzeri olacağını kaydetti. Genç, "Sokak hayvanları kentimizin bir gerçeği...

Sokaklarımız onlarla daha güzel... Bu anlamda onlara sahip çıkmak, tedavilerini yapmak ve bu konuda vatandaşlarımızda bir bilinç oluşturmak bizim görevimiz. Kliniğimizde sokak ve yaban hayvanlarının hastalık, yaralanma durumlarında tedavileri yapılacak. Gerekirse kısırlaştırma işlemleri de yapılabilecek. Bununla ilgili her türlü ekipman ilaç, aşı ve diğer teknik donanımı karşılayacağız. Bu işlemleri yapabilecek veterinerlerimiz mevcut. Hayvanları tedavi etmek medeniyetimizin temeli olan vakıf müessesesinin önemli ve özel örneklerinden biridir. Kuracağımız kliniği, aslında medeniyetimizde var olan bir unsurun sürdürülmesi olarak görüyoruz. Osmanlı'da bu iş için Gurebahane-i Laklakan (Leylek Hastanesi)'ın kurulduğunu biliyoruz. Bizim kliniğimiz de tam bu kurumun işlevini devam ettirecek. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, bu konuda şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çalışmalarını bu klinikte sürdürecek.

Editör: TE Bilisim