Atalı, “Öncelikle bu önemli ve anlamlı günde bizlere bu imkânı sağlayan  Ülkemizin dünyaya açılan kapısı TRT’ye ve özellikle TRT Trabzon radyosuna çok teşekkür ederim. 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü münasebetiyle aslında kendi açımızdan bugünün en büyük önemi ülkemizin büyümesinin genç, üretken, azimli ve dinamik nüfusuna borçlu olduğunu bilmeliyiz ve bugün bu genç nüfusumuz ile dünyanın gıpta ile baktığı ülke konumumuzun devamı üretim, tüketim, işgücü, emek ve sermayedeki artışımız insanımızın girişkenliği, çalışkanlığı, dinamizmi devam ettiği sürece var olacak ve güç kazanacaktır. Bu nedenle adımlarımızı buna göre atmalı, sosyal hayatımızı buna göre planlamalı, bugün iftihar ettiğimiz genç nüfusumuzu muhafaza etmeliyiz.”

ÇAY VE FINDIK HASAT ZAMANLARINDA SAYI ARTIYOR

Türkiye nüfusunun dünya sıralamasındaki yeri ile ilgili konuşan Müdür Atalı, açıklamasında, “Birleşmiş Milletler nüfus tahminlerine göre 2020 yılı için dünya nüfusunun 7 milyar 794 milyon 800 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu tahminlere göre en fazla nüfusa sahip ülke 1 milyar 439 milyon ile Çin olurken, bu ülkeyi 1 milyar 380 milyon ile Hindistan, 331 milyon ile Amerika Birleşik Devletleri izledi. Bu üç ülke dünya toplam nüfusunun yüzde 40,4'ünü oluşturmaktadır. Türkiye, 83 milyon 614 bin 362 kişi nüfusu ile nüfus büyüklüğüne göre 235 ülke arasında 19. sırada yer alırken, dünya toplam nüfusunun yüzde 1,1'ini oluşturmaktadır. İlimiz 811 bin 901 nüfusu ile ülke nüfusumuzun yüzde 1,03’ünü oluşturmaktadır. Bu oran yaz aylarında ilimizin göç istatistikleri göz önüne alındığında, özellikle çay ve fındık hasat zamanlarında bu sayının daha da arttığı bilinmektedir.” İfadelerini kullandı.

YENİ KONSEPT ÇALIŞMALARI İLİMİZDE DEVAM ETMEKTEDİR

Nüfus bünyesinde yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Atalı, şunları kaydetti: “Teşkilatımız İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve 18 İlçe Nüfus Müdürlüğü olmak üzere toplam 19 birimden hizmet vermeye devam etmektedir. İçişleri Bakanlığı 3’ü Bir Yerde Projesi kapsamında Pasaport, T.C.K.K., Sürücü Belgesi ve diğer nüfus hizmetleri müracaatları 18 İlçe Nüfus Müdürlüğümüzce verilmektedir. Ekim 2016 itibari ile verilmeye başlanan yeni T.C.K.K. 770.000 (yedi yüz yetmiş bin) sayısına ulaşmış olup nüfusumuza oranladığımızda yaklaşık nüfusumuzun %95’i yeni kimlik kartını almıştır. Bunun yanında 02/04/2018 tarihi itibari ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdürlüğümüze devri yapılan Pasaport müracaatlarında 40.000 (kırk bin) başvuru geçilmiş ve yine aynı tarihte devri yapılan Sürücü Belgesi başvurularında 126.000 (yüz yirmi altı bin) başvuru alınmıştır. Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız kapsamında Devletimizin 81 ilde başlattığı yeni konsept çalışmaları ilimizde de tüm hızı ile devam etmektedir. Dört ilçemizde yeni konseptimizde hizmet verilmekte, dört ilçemizde ki çalışmalar sona yaklaşmış olup, tüm ilçe Nüfus Müdürlüklerimizin yeni konsept çalışmalarının 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Bir vizyon proje olarak tüm nüfus müdürlüklerimizde yeni konsept çalışmalarımızla, 3’ü bir yerde hizmetimizle, tüm bu hizmetleri tek bir telefon, Alo 199 ve internet sitemiz üzerinden gerçekleştirebildikleri sistemlerle vatandaşlarımıza hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bu vesileyle bu projenin hayata geçirilmesinde emeği gecen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Nüfus ve Vatandaşlık işleri genel müdürümüz Sayın Şefik Aygöl beye ve hiçbir zaman desteğini Kurumumuzdan esirgemeyen Trabzon Valimiz sayın İsmail Ustaoğlu’na en kalbi duygularımla saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim