Platform genç akademisyenlerin toplumda aktif bir şekilde yer alabilmesi adına hedeflerini açıkladılar. 

Grup adına konuşan Sabri Kızıltan, “Medeniyet ve Toplum Platformu (METOD) 2014 yılında temelleri atılmış ve 2017 yılında ise resmi olarak faaliyete girmiş, ortak aklın egemen olduğu bir kurum olarak hizmet vermektedir. Alanında yetkin ve temsil kabiliyeti yüksek farklı üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, sivil toplumcu, akademisyenlerden oluşan bir kuruldur METOD” dedi.

Gençlere Nitelik Kazandırmak 

Kızıltan,  yaptığı açıklamada genç akademisyenleri teşvik etmek istediklerine vurgu yaparak, “Gençlerin özellikle akademik ve yönetsel platformlar olmak üzere, toplumun çeşitli katmanlarında yer edinmelerinin önünü açarak bu yönde yetkinlik kazanmalarının yanı sıra temsil noktalarına erişebilmeleri amaçlanmaktadır. Amacımız, sosyal bilimler alanlarında bilgi, deneyim ve tecrübeleriyle saygınlık kazanmış akademisyen, gazeteci, araştırmacı, uzmanlar ile bir araya getirerek ortak çalışmalarda buluşturma, deneyim aktarımı sağlamak, genç sosyal bilimcilere akademik çalışma, organizasyon konularında destek vererek bilgi ve çalışma tecrübelerini geliştirmektir. 

Bu amaçlar doğrultusunda, uluslar arası ve ulusal içerikte siyasi, ekonomik, sosyo-kültürel ve akademik gelişmeleri takip etmek, her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, bilgileri işlemek ve yorumlamak. 

Geleceğin akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerini yetiştirmek için staj programları açmak. Genç akademisyen ve araştırmacılarını teşvik noktasında ödüllendirmek ve bu çalışmalar doğrultusunda üniversiteler, STK, kamu kurumları ve üniversite öğrenci toplulukları ile antlaşmalar yaparak ortaklık kapsamında çalışmalar yürütmek” diye konuştu.  

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim