“Milletimiz siyasi ve ekonomik krizle boğuşurken, maalesef bu krizlerin ortaya çıkardığı, aile ve toplum yapımızı tehdit eden olayları ya göremiyor ya da tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor” diyen Kurt, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da çok sayıda uyuşturucu, fuhuş ve ruhsatsız silah yakalama haberlerinin medyada yer aldığına dikkat çeken Kurt, “Polisimize ve jandarmamıza yapmış oldukları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz, Allah kendilerinden razı olsun. Fakat bir de meselenin öteki boyutu var, bunu görmezden gelemeyiz. Bu olaylar bize Trabzon’da ciddi bir tehlikenin bulunduğunu da gösteriyor” dedi.

GENÇLER UYUŞTURUCU TEHDİDİ ALTINDA

Türkiye’de uyuşturucu kullanımının, bilhassa genç nüfus arasında giderek arttığına ve yapılan bazı araştırmalarda uyuşturucu kullanım yaşının, 14-15’lere kadar indiğine dikkat çeken Kurt, şunları kaydetti:

“Bir toplumun geleceği, gençleridir. Gençlerimiz uyuşturucu, alkol ve fuhuş tehdidi altında. Siz ülkenizi korumak ve geleceğe güvenle taşımak için istediğiniz kadar gelişmiş silahlar yapın, sınırlarınıza duvarlar örün, bir işe yaramaz. Önemli olan gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, onlara imkân tanınması ve önlerinin açılmasıdır. Allah göstermesin, aksi takdirde sonumuz hiç de iyi olmaz.”

SİLAH ÇILGINLIĞINA BİR SON VERİLMELİ

Ele geçirilen kaçak ve ruhsatsız silah sayısının da dikkat çekici boyutlarda olduğunu belirten Kurt, “İster ruhsatlı, ister ruhsatsız fark etmez. Beline silahı koyan sokağa çıkıyor. Toplum zaten psikolojik olarak yorulmuş, herkes patlamaya hazır bir bomba haline gelmiş. Allah korusun, “Neden yan baktın, niye çarptın?” diyen belindeki silaha sarılıyor. Bu silah çılgınlığa derhal son verilmeli” dedi.

Silahla kutlama yapılmasının akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini de dile getiren SP İl Başkanı Kurt, “Bu nasıl bir eğlence anlayışıdır Allah aşkına? Daha birkaç gün önce bir yavrumuz, sorumsuzca atılan bir merminin, başına isabet etmesiyle hayatını kaybetti. Onlarca vatandaşımız da yorgun mermiyle yaralanıyor. Meselenin kul hakkı boyutu bir yana, bir de devletle ilgili boyutu var. Nerede yetkililer? Televizyonlardaki dizilerin hemen tamamında silahı özendiren sahneler yer alıyor. RTÜK ne iş yapar? RTÜK siyaset yapmayı, medyayı siyaset üzerinden terbiye etmeyi bıraksın da işini yapsın, bu filmlere, sahnelere engel olsun” ifadelerini kullandı.

FUHUŞ AİLE YAPIMIZI PARÇALIYOR

Toplumu tehdit eden bir başka tehlikenin de fuhuş olduğuna dikkat çeken Kurt, “Bu ülkeyi ayakta tutan yegâne güç, aile ve toplumsal yapımızın sağlamlığıdır. Bu yapıyı koruyamazsak, toplum imamesi kopmuş tespit taneleri gibi dağılır, gider. Uyuşturucu ve fuhuş, bu yapıyı doğrudan tehdit etmektedir. Ülkeyi yönetenlere, yönetmek için halktan yetki isteyip alanlara, yani bu problemleri çözmek için o koltuklarda oturan sorumluluk sahiplerine sesleniyorum. Bütün olumsuz istatistiklerde artış var. Toplum çatırdıyor, siz ise oturup seyrediyorsunuz! Ya görevinizin, aldığınız sorumluluğun gereğini yerine getirin, ya da o makamları boşuna işgal etmeyin” diye konuştu.

ÜRETİMİNİ YAPANLARLA MÜCADELE EDİLMELİ

Mücadele yönteminde yanlışlar olduğunu savunan Kurt, “İçki, uyuşturucu daha çok hayatın yüküne dayanamayanların başvurduğu bir yöntemdir. Kullananları kınayarak, ayıplayarak çözüm üretemeyiz. Allah bu durumdakilerin yardımcısı olsun ama duayla, temenniyle sorunu çözemeyiz. Mücadeleyi bu işin üretimini yapan, pazarlamasını yapanlarla, bu işten para kazananlarla yapmalıyız. Sivrisineklerle uğraşarak sonuç alamayız, bataklığı kurutmalıyız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim