Açıklamada, “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar, başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan COVİD-19 pandemisi üçüncü ve en büyük pikini yapıyor.  Günlük vaka sayıları elli bini aştı, can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi iki yüz elliyi aştı.” denildi. 

HASTA SEÇMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

“Hastanelerimiz COVİD-19 hastalarıyla dolmaya başladı, belki de hastaneler sadece bu hastalara hizmet etmek zorunda kalacak, yoğun bakımlarda yer bulmak zorlaşacak, hasta seçmek zorunda kalacağız.” İfadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “ Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeneceğiz. Bu tablodan sadece COVİD-19 hastaları değil, COVİD-19 dışı hastalarımız da mağdur olacak, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamayacaklar.”

BU KABUSA BİRLİKTE DUR DİYELİM

Açıklamada, kısıtlı tedbirlerin salgına çare olmadığına dikkat çekildi ve şunlar kaydedildi: “Baştan beri yaptıkları gibi hala salgını yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca da “maske, mesafe, hijyen” tekerlemesiyle suçu vatandaşlara atıyorlar. Kısıtlı tedbirlerin salgına çare olmadığını yaşayarak öğrendik, gerçek tedavi tam kapanmadır. Yeter! bin defa yeter! Bu kâbusu hep birlikte durduralım. Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve sağlık çalışanlarına değil. Bütün emek-meslek örgütlerini, bütün sendikaları, bütün siyasi parti ve çevreleri, başta yakınlarını COVİD-19 nedeniyle kaybedenler olmak üzere bütün yurttaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu yanlış politikalara itiraz etmeye, bu korkun gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin.”
 

Editör: TE Bilisim