Kent genelinde polis ve bekçi, köy kesimlerinde ise Jandarma ekipleri sıkı denetimlerini sürdürüyor.  Merkez ve ilçeleri kırmızı listede bulunan Giresun’da şehrin vitrini konumunda bulunan Alparslan Caddesi'nde de HES kodu bulamayanların  giriş çıkışlarına izin verilmedi.

EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILDI

Sağlık Bakanlığı'nın güncel olarak paylaştığı küresel salgın tablosunda kırmızı listede yer alan Giresun'da koronavirüs salgınının başladığı günden bugüne tedbirler alınıyor. Ancak koronavirüs salgınını önemsemeyen kişilerce baş edilemeyen hastalık  mutant virüsü ile ayrı bir boyut kazandı. Görevlilerin vatandaşı,  vatandaşında görevlileri anlayışla karşıladığı ilde zaman zaman Giresun Valiliği ve belediye tarafından anonslar yapılıyor.  Aralıklarla yapılan uyarılar da halkın gerekmedikçe sokağa çıkmamaları, kalabalık ortamlarda bulunmamalı  hatırlatılıyor.

POLİS NOKTASINDAN KAÇANLAR OLUYOR

Gazi Caddesi ile Alparslan Caddesi üzerinde uygulama yapan polisleri gören vatandaşlardan bazıları  farklı sokaklardan geçmeye çalışıyor.  Hes kodu olmadığı için polislerin kontrol noktasından kaçan vatandaşlar  ara sokak ve caddeleri  kullanmayı tercih ediyor.  Doğu Karadeniz Bölgesi'nde çok yüksek riskli kategoride yer alan 18 ilin bazılarında dinamit denetim modeliyle  birçok işletmelerde denetimler yapıldı. Koronavirüs salgını başladığından beri kısıtlamaların esnetilmesi ile     

mutant virüsünün arttığını düşünenler de var konuya farklı düşüncelerde olanlar da...

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim