‘Devletin il kontrol gıda laboratuvarları arasında yaşanan bu uyumsuzluktan ortaya çıkan durumu aylar öncesinden ilgili bakanlıklara bildirdiğimizin de bilinmesini isteriz.’

Tarım Orman Bakanlığı’nın yayınladığı 280’in üzerindeki üründe sağlığa zararlı boya ve katkı maddesi var sonuçlarının açıklanmasından sonra Trabzon Arsin’de üretim yapan Değirmencioğlu çay paketleme şirketinden yazılı açıklama geldi.

İşte o açıklama:

‘Öncelikle markalarımıza yönelik tarafımıza yönelttiğiniz eleştirilerden mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. Bize duyduğunuz güvenin içini boşaltacak hiçbir eylemde bulunmadığımızı sizinle paylaşmak durumundayız.

Değirmencioğlu Çay Paketleme Gıda Olarak bu yönde bir zorunluluğumuz olmamasına karşın siz değerli müşterilerimize sunduğumuz ürünleri maddi külfetine de katlanarak belki de hiçbir firmanın yapmadığı kadar sık tahlil ettiririz. Gökçay ve Nova markalarıyla paketlediğimiz ürünlerimizin üretimine devletin laboratuvarlarında yaptırmış olduğumuz tahlillerden aldığımız uygunluklar sonucunda devam ederiz.

Yine devletin laboratuvarları arasında yaşanan uyumsuzluk sonucunda ortaya çıkan ve kullandığımız Siyah Çay Ekstraktı nedeniyle tarafımıza isnat edilen uygunsuzluk raporlarını üzüntüyle karşılamış bulunuyoruz.

Bizler dede mesleğimiz olan çaya, dolayısıyla hayatımızı kazandığımız mesleğimize ve hizmet ettiğimiz halkın inancına saygı duyan bir aile firmasıyız.

Devletin il kontrol gıda laboratuvarları arasında yaşanan bu uyumsuzluktan ortaya çıkan durumu aylar öncesinden ilgili bakanlıklara bildirdiğimizin de bilinmesini isteriz. Eski yöntemler ve akreditasyonu olmayan sonuçlar nedeniyle bölgesel değil ulusal firmaların da içinde bulunduğu bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması adına devletin tüm gıda laboratuvarlarının aynı standartlarda hizmet vermesini talep etmekteyiz.

Bu durumun düzeltilmesi adına gereken çabanın tarafımızca gösterileceğini siz değerli tüketicilerimize ve kamuoyuna duyururuz.

Siyah Çay Ekstraktı Nedir?

Türkçe karşılığı “Çay Özü” diyebileceğimiz ürün sıvı ve toz olarak üretilebilir. Çayın bizzat kendisinden herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretilmektedir. Yoğun dem verme özelliğine sahiptir. Ekstrakt kullanmadan poşet çay üretimi yapmak imkansızdır, aksini iddia edenler ancak tüketiciyi yanıltmış olur.

Ekstraksiyon yöntemiyle; proseslere uygun zaman ve ısı değerleri korunması esasıyla, evaporasyondan geçirerek, katı madde miktarının artırılması yöntemiyle sıvı çay ekstraktı (çay özü) elde edilmektedir. Asla bir katkı maddesi gibi algılanmamalıdır. Çayın kendisinden mamuldür ve herhangi bir katkı maddesi içermemektedir.

Ülkemizde bu ekstraktı yasal olarak üreten bir, Dünyada ise bir çok firma var iken, yeni bir oluşumun Rize’de milyon dolaklık yatırımlarla yapıldığı da bilinmektedir.’
Editör: TE Bilisim