Kahveci her siyasi görüşten olanların takdirini kazanmış bir değerdi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Kahveci’nin ölüm yıldönümü nedeniyle şu hisleri paylaştı: ‘’Milli duruşu ve samimi hizmetleri ile milletin gönlünde taht kuran hemşehrimiz, Devlet, Maliye ve Gümrük Eski Bakanımız Merhum Adnan Kahveci'yi vefâtının 27. sene-i devriyesinde rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum.
 
Çebi’nin Duygu Dolu Twiti
 

Küresel Isınmayla Mücadele Derneği (KÜREM-DER) Genel Başkanı Faruk Çebi, eski Bakan Adnan Kahveci’nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Çebi, “Devlet adamları fakir ölmelidirler ki, arkada bıraktıkları vatandaşları mesut ve zengin yaşayabilsinler sözünü hayat geçiren Adnan Kahveci’yi 27 ölüm yıl dönümünden rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.
 
Alazlı’nın Sesini Duyun
 
‘Ben alazlı mahallesinden benim bir çocuğum o çatlak okuldan mezun oldu. şuan lise son sınıfa gidiyor o zamanda o okul çatlaktı 2014 tek numune alındı okula çürük raporu verildiği halde neden o zaman kapatılıp yıkılmadı.

Elazığ depremi olmasaydı bizim evlatlarımız şuan hala o çatlak diye kapanan okulda der işliyor olacaktı. 2014’de çürük raporu verilen okul hakkında hiçbir önlem tedbir almayanlar genelge yayınlanınca 2 günde nasıl karar alıp okulumuzu kapatıp yaptıkları bu kanunsuz işlemleri yine kanunla bizleri korkutup bastırmaya kendi kanunsuzluklarının üstünü örtmeye çalışıyorlar. Devlet büyüklerimizden bu konunun en detaylı şekilde incelenip sorumlularının adalet karşısına çıkarılmasını ve okulumuzun yeniden yapılıp çocuklarımızın normal eğitim hayatına döndürülmesini istirham eder saygılarımı sunarım. Murat Hacısalihoğlu.’
 
Cora Ve Ayvazoğlu’ndan Taziye
 
AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, Aşık Ailesi’ne taziye mesajı yayınladı. Cora: ‘’Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı, Karayolları Bölge Müdürümüz Sn. Mehmet AŞIK Bey'in kardeşi, değerli dostum Özgür Aşık'ın kıymetli eşi Esra AŞIK geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Geride gözü yaşlı 3 küçük evlat ve acılı bir eş bıraktı. Büyük bir acı. Allah rahmet eylesin. Rabbim Özgür kardeşim başta olmak üzere yavrularına, ailesine sabır ve metanet ihsan eylesin. Mekanı cennet olsun.’’ dedi. Aşık Ailesi’ne bir taziye de AK Parti milletvekili Bahar Ayvazoğlu iletti. Ayvazoğlu: ‘’Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanımız Özgür Aşık’ın kıymetli eşi Esra Aşık’ın vefat haberini aldık. Çok üzgünüm. Fazla kelimem yok. Mekanın cennet olsun. Rabbim başta güzel evlatlarına, kıymetli eşine ve ailene dayanma gücü ve en az senin istediğin kadar güzel bir gelecek nasip eylesin. Rahmet ve merhamet kuşatsın seni. Evlatlarına doyamadığın an sayısınca mükafatlandırsın. Ve bu trafik canavarı dediğimiz kural tanımazlık artık son bulsun. Birilerinin iki dakika daha erken yetişeceği yer, iş, sebep ne olursa olsun bu masum yavruları annesiz bırakmasın.
 
Emniyete Haksızlık
 
Trabzonspor eski yöneticisi Prof. Dr. Yakup Arslan, ‘Trabzon Emniyet Müdürü’ne haksızlık’ yazısında çelişkiye dikkat çekti ve şöyle dedi:

‘’7 yıl önce İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerine Fenerbahçe Stadı'nın protokol çıkışında küfürlü ve fili saldırıda bulunan taraftar kılıklı kişilere önlem almayan o zamanki İstanbul Emniyet Müdürü ile ilgili herhangi bir Fenerbahçe yöneticisi tek bir eleştiri yapmış mıydı? Tabi ki hayır. FB stadında Bize reva görülenlerin onda biri bizim stadyumda FB yöneticilerine yapılmış olsaydı Semih Özsoy'un neler söyleyeceğini tahmin bile edemiyorum. Yöneticilik yapan insanların biraz daha insaflı, akıllı ve vicdanlı davranması ve konuşması, keser gibi hep kendine yontmaması gerekir. Olan bitenleri kamuoyunun takdirine ve vicdanına havale ediyorum.’’
 
Karaman’a Önemli Görev
 
Trabzon’un Köprübaşı-Beşköy Yılmazlar mahallesinden Dr. Mehmet Karaman Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel müdürlüğüne atandı. Mehmet Karaman, Personel Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyordu.

Mehmet Karaman aynı zamanda Sümer Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmekte. Sümer Holding 03 Haziran 1933 tarih ve 2262 sayılı Kanun ile 11 Temmuz 1933 tarihinde “Sümerbank” adı verilerek kurulmuş olup, 17 Haziran 1938 tarihinde 3460 sayılı kanunla Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü (KİT) haline getirilmişti.
 
73 Yaşında Sporla Dinç 
 

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesinin sevilen, renkli simalarından Murat Saka, 73 yaşını geride bıraktı. Sporu çok seven Saka, her gün bisikleti ile yaklaşık 50 kilometre yol katediyor. Yaz mevsimi yüzüyor ve çok sık yürüyüş yapıyor. Mecbur kalmadıkça araçla ulaşımdan kaçınan Saka, yaşının 50 gibi görünmesini de spora ve yediği yiyeceklerinin organik olmasından kaynaklandığını ifade etti. Saka'ya sağlıklı, sporlu uzun ömür diliyoruz.
Editör: TE Bilisim