Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantıları yapılan oturumla devam etti. Başkan Murat Zorluoğlu’nun Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantısına katılmasından dolayı meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti.  Akçaabat Belediye Meclisinde onaylanarak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gelen TRT Bölge Müdürlüğünün önünde yapılan üst geçit, Karayollarının Trabzon’da bundan sonra yapacağı üst geçitlerle ilgili önemli bir karar alınmasına neden oldu.  İmar Komisyonu adına sunumu yapan AK Partili Çarşıbaşı Belediye Meclisi Üyesi Hüsnü Akkan yaptı.  

Şahin Tebrik Etti 

Akkan’ın sunumunun ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise İmar Komisyonunu aldığı bu karardan dolayı tebrik etti. Şahin, "Bu konuda komisyonu tebrik ediyorum. Çok doğru bir karar alındı. Trabzon haricinde illere baktığımızda çok estetik ve güzel görünümlü üst geçitler var. Bizde tek tip bir proje. İlçeleri yapsayacak. Neden bu güne kadar gecikti, anlamıyorum. 4 - 5 yıldan beri gündeme getiriyorum ama nihayet bundan sonra Karayollarının tek tip, ucube, üst geçitleri gündeme gelmeyecek. En azından Estetik Komisyonları inceleyecek, ondan sonra uygulamaya geçecek!” dedi. 

 Karayolları Bundan Sonra Dikkate Alacak 

Akkan , "Bu konuda aynı hassasiyeti komisyonda paylaştığı için, düzenlemeyi plan notu şeklinde ekledik. Bundan sonra yapılması düşünülen bu tür üst geçitleri, ki bunlar zorunluluk arz ediyorlar. En azından şehrin estetiğine yakışır şekilde ve bulunduğu yere uygun olacak şekilde gerek yaya merdiveni, gerekse şekliyle bundan sonra daha hassas olacağımızı izah etmiş oluyoruz. Karayolları bundan sonra hazırlayacağı projelerde bunu dikkate alacaktır” diye konuştu. Madde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden oy birliği ile geçti. 
 
Editör: TE Bilisim