Trabzon'un Maçka İlçesi Güzelce (Pondila) Mahallesinde Turan Arslan ve Arslan ailesinin öncülüğünde temelleri atılan Güzelce Mahallesi Yeni Camii, Cuma günü, Cuma Namazı ile ibadete açıldı. Güzelce Mahallesi'ne yaptırılan Caminin açılışına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Maçka Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, CHP İlçe Başkanı Musa Turan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü, Mimar, Köksal Boz, İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci, çevre mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“HALKIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE TAMAMLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Mehteran ve dualarla açılışı yapılan Camiinin açılışında kısa bir konuşma yapan Güzelce Mahallesi Yeni Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Turan Arslan, "Mahallemizin ihtiyacı olan camimizi ailemiz ve mahalle halkımızın öncülüğünde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırseverlerimizin katkıları ve destekleri, yöneticilerimizin yanımızda olması, katkı vermesi ile camimizi bugün ibadete açıyoruz. Cuma namazımızı eda edeceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi. Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Caminin Güzelce Mahallesi ve Maçka'ya hayırlı olmasını temenni ederek, "İlçemizde güzel bir camiyi daha ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah yapacağımız ibadetleri kabul etsin" diye konuştu.

CORA HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Cora, şunları söyledi: “Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde, kim Allah'ın rızasını talep ederek bir mescit inşa ederse Allahu Teala'nın da ona cennette bir ev inşa edeceğini müjdeliyor. Bir Müslüman olarak bizlere çok net bir şekilde mescitlere sahip çıkmamız, onları imar ve ihya etmemiz gerektiği emrediliyor.  Hiç şüphesiz bunun yolu da camilerimizi ibadet ve ilimle birlikte hayatımızın da merkezi haline getirmektir. Bizim inancımızda cami gelinen, namaz kılınan ve iş bitince terk edilen bir mekan hiçbir zaman olmamıştır. İnşallah burada yapılan camimiz nice iyi insanların yetişmesine, ahlaklı, diniyle bütün nesillere vesile olacaktır. Camimiz, çocuklarımızın sesleri ile güzelleşir, gençlerimizin heyecanı, hanımlarımızın nezaketi ile inşallah dolup taşar. Ben bu duygu ve düşüncelerle camimizin yapılışında emeği geçenlere teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun. Camimiz İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim.” Milletveklili Bahar Ayvazoğlu da kısa birer selamlama konuşması yaparak hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından misafirler ve vatandaşlar tarafından caminin kurdelesi kesilerek cami ibadete açıldı ve cuma namazı eda edildi.

 Haber: BAHATTİN BAŞTÜRK 

Editör: TE Bilisim