Şube Başkanı Engin Erbaşaran, çalışanlarının hakkının kendilerine emanet olmayı ifade ederek, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle bir sendikayı topa tuttu. Erbaşaran, sözün havada kalacağını ifade ederek, evraklarla konuşacağını dile getirdi. Erbaşaran, "Bazı gerçekleri sizlere anlatacağız. Farklı algılar yapılıyor. Sendikalı olmak anayasal haktır. Sendikaya zorla üye olunmaz ve zorla istifa ettirilemez" dedi.  

Erbaşaran, çalışanlarının mağduriyetine dikkat çekerek, "KTÜ çalışanları gerçekten mağdur. O sendika keşke güzel işler yapsaydı da biz burada olmasaydık. Sendika işçi ve işveren arasında köprü taşıyıcı kolondur. Kolonların biri zarar görürse köprü yıkılır. Sendikacılık dik durup diklenmemektedir. Sendikacılığın 17. Kolu olan sağlık kolunun grev hakkı yoktur" diye konuştu. Erbaşaran, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz dürüst olacağız, yalan konuşmayacağız. Kendime, 'Yalancı başkan' dedirtmem. Sizin yüzünüze bakacağım, sizden köşe bucak kaçmayacağım. Ben başkan değil sizin Engin ağabeyinizim. Algı yapanların belgeler gözlerine girsin. Yalan bitti. Kimse bizi koyun zannetmesin. Bunları suratlarına çarparım. Kimse bizi güdemez. Geçmişte hakkınız gasp edilmiştir. Hakkınız bize emanettir."
Bahattin BAŞTÜRK 

Editör: TE Bilisim