Elazığ da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrası Vakfıkebir Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatılarak toplanan yardımlar Elazığ’a ulaştırılmıştı. Geçen 10 aylık sürenin ardından depremi yaşayan Orhan Kurt isimli depremzede Vakfıkebir Belediyesine duygu yüklü bir mesaj gönderdi. Depremzede Orhan Kurt mesajında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya ve Vakfıkebir halkına teşekkür ederek yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

“Öncelikle selamlar ismim Orhan Kurt. Sizlere Gaziantep İlinden yazıyorum. Çok zamandır aklımda olan, fakat yoğunluğum sebebi ile bir türlü iletemediğim minnet ve teşekkürlerimi geçte olsa sizlere iletmek istiyorum. 24.01.2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremde, doğup büyüdüğüm baba evimizi kaybettik. O günün şanslı tarafı, kemoterapi gören babamın ve ona refakatçi olarak yanında kalan annemin hastanede olmalarıydı. İkisi de yara almadan kurtuldu çok şükür. Elazığ’a ancak bir kaç gün sonra gidebilmiştim. Ağır hasarlı olan evden kurtarmaya çalıştığım eşyalar, yeni kiraladığım evin henüz inşaat halinde olması ve hızlandırılması işlemleri ve hastane arasında hızlı bir döngü içerisindeydim. O kadar yoğun ve kafa doluluğu içerisindeydim ki bunu size anlatamam.”
 
HAKKINIZI ÖDEYEMEM

Depremzede Orhan Kurt, “Eski evden arabama sığdırabildiğim kadar aldığım eşyaları yeni ve soğuk eve taşıyıp, bir ufoyla geceyi odasının birinde geçirmeyi planlıyordum. Yıkılan evin önünde ne olduğunu bilmediğim büyükçe bir poşette Vakfıkebir Belediyesi yazısını gördüm. Malumunuz bizim oralarda ve bu bölgelerde daha önce duymadığım ve aşina olmadığım bir yazıydı. Annem içerisine bu olaylar öncesi bir şeyler koymuştur diye düşünerek onu da aldım. Fakat açtığımda içerisinden çok sıcak tutacak bir battaniye ve ona benzer şeyler gördüm. Maddi durumum çok şükür orta seviyelerde, babamlarda öyle. Birçok yardımı kabul etmeyerek (Çadır, gıda vb. gibi şeyler) ihtiyacı olanlara dağıttık. Fakat o akşam o battaniyenin yerini tahmin edemezsiniz.

Kafa dağıtmak için dolaşacağınız şehrinizin olmaması, kendi derdinden istemeyerek de olsa size el uzatamayan akrabalarınız ve etrafınızda ki herkesin travma içerisinde olması da cabası. Tüm bunlar içerisinde karşımda rahatça içine sığabileceğim büyüklükte yardım poşetinizi de görünce, bana yaşamadığım duyguları yaşattınız. Ben o ana kadar depremzede olduğumu ve maddi durumum ne olursa olsun o anda yardıma muhtaç olduğumu hissetmemiştim. Ettiğim dualara ne kadarını daha eklesem hakkınızı ödeyemem. Ülkemizin bu hassas dönemlerinde sıcacık yuvamızdan veya bütçemizin bir kısmından kırparak, depremzedelere yaptığımız yardımları lütfen önemsiz görmeyelim. Sizler, yardımlarınızı benden önce Elazığ’a ulaştırmıştınız. Ben bu hassas davranışınız hasebi ile tekrardan başta Vakfıkebir Halkı olmak üzere, Başkanımız Sn. Muhammet Balta beye ve bütün çalışan ekibine bir kez daha minnet ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Rabbim hepinizden razı olsun İnşallah saygılarımla.” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim