Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ‘, taşınmaz ticaretine ilişkin yönetmelik değişikliğiyle, emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasını, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçladıklarını belirterek, artık yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyeti yapılamayacağını ve belgesi bulunmayan işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacağını’ açıklamasının ardından yetki belgesi almayanlar artık sektörde faaliyet gösteremeyecekler.
 
HIZLI VE GÜVENLİ BİR ORTAM

 
Kararı çok doğru bulduğunu dile getiren Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkan Adayı Semih Sarıalioğlu, “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, taşınmaz ticaret yönetmeliğini değiştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Düzenlemeyle emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılacağı gibi, haksız rekabet ortadan kalkacak ve kayıt dışı emlakçılık da önlenmiş olacak. Bu sayede emlakçılık faaliyetlerinin adil rekabet koşullarında, kolay, hızlı ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlanacak. Sektörümüz daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşacaktır” dedi.
 
100 SAATLİK EĞİTİM ŞARTI
 
Sarıalioğlu, yetki belgesi için eğitim şartının olduğunu da kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan böyle, yeni bir emlak işletmesi açılabilmesi için taşınmaz ticareti konusunda en az 100 saatlik eğitim alınması ve mezuniyet durumuna göre en az 12 ay veya 6 ay emlak danışmanlığı yapılmış olması gerekmektedir. En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar emlak işletmesi açamayacak."
 
Editör: TE Bilisim