CHP Trabzon Milletvekili adayı Ahmet Kaya, İskele ve Kunduracılar Caddesi esnafının sorunlarını dinledikten sonra gece Bengisu, Kireçhane, Subaşı, Uğurlu ve Tos Köy’de vatandaşlarla buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Kaya, esnafın iflas tehdidi altında olduğunun öne sürerek, “İflas tehdidi ile ilgili kimse önünü göremez oldu. Her gün sokaktayız, insanların içindeyiz, gördüğümüz en net durum AKP iktidardan büyük bir memnuniyetsizlik var. Özellikle dövizdeki dengesizliğin vurduğu piyasa, nakit akışındaki gerilim nedeniyle büyük sıkışıklık yaşıyor” dedi.

‘Ciddi sıkıntılar var’

Sözlerine şöyle devam eden Kaya, “Esnafımız çok dertli, borç faizlerinin ödenmesi konusunda çok ciddi sıkıntılar var. İflas tehdidi nedeniyle kimse önünü göremez halde. Böyle giderse istihdam alanında ciddi sıkıntıların baş göstermesi ve işsizlik furyasının gündeme gelmesi kaçınılmaz gözüküyor. 

İnsanlarımız ülkenin artık normalleşmesini istiyor. Siyasi ötekileştirmeler yüzünden toplumun kamplara ayrılma eğilimi, bütün yurttaşların ortak kaygısı. Toplumsal mutabakatı sağlamış, 
parlamenter demokrasiyle yönetilmesini istiyorlar. Huzur ve refah istiyorlar” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim