İlk satışı Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaparken, tören öncesi Başkan Kasap’ın konuşması sırasında bir vatandaş tarafından işsizlik protestosunda bulunuldu. Halk ekmek alan vatandaşlar ise halk ekmek uygulamasından memnun olduklarını kaydetti. 

Kasap burada yaptığı konuşmada, Rize Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla 300 gram halk ekmeği 80 kuruştan pazarlayacaklarını ifade ederek, Ramazan ayında da Ramazan Pidesini yüzde 30 ucuza satmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Başkan Kasap’ın konuşması sırasında bağırarak “Gençlerin hepsi işsiz. İş iş istiyoruz. Bütün üniversiteliler işsiz kaldı” şeklinde işsizlik protestosunda bulunan ve zabıta ekiplerince alandan uzaklaştırılan şahısın sözlerinin ardından konuşmasına devam eden Başkan Kasap, Belediyenin iş bulma yeri olduğunu kaydederek, “Son 10 günde temizlik şirketimize işçi bulmak için yaklaşık bir aydır bekliyorum. İş arayan insanların bir kısmı belki de bu arkadaşta onlardan biridir. Masa başı hiç çalışmadan para alma düşüncesini ortaya koyarak bizim yanımıza gelmektedir. Bu bakış açısı ülkemizde bitmiştir. Kendisini yetiştirmiş insanların her zaman iş bulacağı bir ülkedeyiz. Bu manada hükümetimizin politikaları çerçevesinde özellikle gençlere yönelik olarak son zamanlarda son 3 ayda güzel adımlar atıldı. 

Ancak benim sorumluluğum içerisinde olan konular olmadığından bu konulara girmek istemiyorum. Arkadaşımız burada basın olduğundan kendi sorununu ifade etmek istemiştir. Ben burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Daha ilk günden henüz belediye başkanı seçilmeden şunu söylemiştim şunun altını çizmiştim. 

‘Belediye iş bulma yeri değildir. Ve bunu buradan tekrarlıyorum. Belediye hizmet yeridir, belediye sadece kendisinin ihtiyacı olan elemanları işe alma noktasında adımlar atmaktadır. İşe ihtiyacı olanlar noktasında böyle bir yükümlülüğü yoktur. “ şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim