Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, halkın sağlığını yakından ilgilendiren gıda sektörüne işini düzgün yapanların üçkağıtçı konumuna geldiğini ifade ederek, yetkililerden sağlıksız işyerlerini denetlemelerini istediler. 

Hipokrat Yeminsiz Doktoruz

Lokantacılar olarak bizler Hipokrat yemini olmayan doktoruz. Halkımızın temel sağlığı olan gıdada asla oynama veya hile yapamayız. Büfeler, çay ocakları amacının dışına çıkıyor. Tost yapıyor, menemen yapıyor, çorba veriyor, sıcak yemek veriyor. Çeşitleri de artırdılar. Halkımıza ne yediriliyor. Bunun üstünde durulması lazım. İşini yapanlar zor durumda kaldı. İşini düzgün yapanlar üçkağıtçı oldu. Üçkağıtçı işini düzgün yapan değil, işini layıkıyla yapmayandır. Ne olduğu belli olmayan yerlerden çeşit çeşit yemek asla yenmez. İnsan bedeni için sağlık çok önemlidir. Halkımız sağlığına çok dikkat etsin. Buralardan uzak dursunlar” dedi.

Nasıl Ucuz Verebilir
    
Er, ucuz dönere akıl sır erdiremediğini ifade ederek, “10 TL’lik döner olmaz. 100 kilo bir but alırsanız, bilimsel olarak bunun 12-13 kilosu sinir ve kemikleridir. Salamuraya koyup demire taktığınız zaman da yüzde 35 fire verir. Bunun yanında elektriği, suyu, çalışanı, tüpü, garnitürü var. Tüketicilerimiz kesinlikle bu tür dönerlerden uzak dursunlar. İnsanlarımızın ne yediğini bilmesi gerekir. Bu tür yerler de en fazla 3 ay ayakta kalır. Ayakta kalma şansı da yoktur. 10 TL’lik döner ete para vermesen bile kar etmez. Ayrıca sağlığa da zararlı. Yetkililer bunlara nasıl müsaade ediyor anlamıyorum. Yetkililer ‘Ucuz verebilir’ diyor.  Bunu nasıl dediler anlamış değilim” diye konuştu. 
Bahattin BAŞTÜRK
 

Editör: TE Bilisim