Muhtarlar Toplantısı’na Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’in yanı sıra Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit, Akçaabat protokolünün diğer üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda; yaz ayı dönemi değerlendirmesi yapılırken kış ayları için de alınması gereken önlemler konuşuldu. İlçe genelindeki taşımalı eğitimde yaşanılan sıkıntılar da dile getirilirken tüm vatandaşlara ulaşabilmek adına muhtarlardan destek istendi.

Muhtarlar Devletimizin Gören Gözüdür

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne değindi. Kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Muhtarlarımız mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Değerli muhtarlarımız, sizlerin bizlere ileteceği sıkıntı ve sorunları, kamu hizmetlerine ilişkin istek ve arzuları dinlemek ve kamu hizmetlerinin kırsalda veya merkez mahallelerimizde yerinde uygulanmasına yönelik çalışmalar yapabilmek için sizlerle belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Buradaki amacımız, mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek ve ilgili kurumlarımızın koordinesinde, imkanlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturmaktır.” şeklinde konuştu.

TOPLUMUN HER KESİMİYLE SIK SIK BİR ARAYA GELİYORUZ

Toplumun her kesiminden vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasına şöyle devam etti; “Akçaabat’taki hemşehrilerimizle fikir alışverişinde bulunmaya, talep, istek ve önerilerini dinleyerek çözüme kavuşturmaya, onların gönlüne dokunmaya çok önem veriyoruz. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak vatandaşlarımızın derdine derman olmakla mükellefiz. Bu sebeple gerek şehrimizin dinamikleri ile gerek sivil toplum kuruluşlarımız ile gerek esnaflarımız ile gerekse muhtarlarımız ile en iyi şekilde diyalog halinde olmalıyız. Muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeğini oluşturmaktadır. Dolayısıyla muhtarlarımız, mahallelerindeki vatandaşların derdini en doğru şekilde bize ulaştırabilirler. Devletle vatandaş arasında köprü vazifesi gören kıymetli muhtarlarımızla omuz omuza her daim vatandaşımızın yanındayız, onların yoldaşıyız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” 


Toplantının son bölümünde mahalle muhtarları, kendi mahalleleriyle ilgili görüş ve önerilerini bildirerek vatandaşların istek ve taleplerini toplantıda hazır bulunan ilgili mercilere bizzat ve ilk ağızdan ilettiler.
 

Editör: TE Bilisim