Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampusu içinde yer alan eski yerinde günde bin 400- bin 700 arası hastaya hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Yenimahalle’deki yeri yerine taşınmasıyla hasta kabulüne başladı.

Bazı vatandaşlar muayene olmak için Numune kampüsündeki yere gittikleri gözlenirken, yetkililer vatandaşın yeni yere alışmasının biraz zaman alacağını belirttiler.

36 diş hekimiyle hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, tıbbi donanım olarak 62 diş ünite, 1 tomografik diş röntgeni, 1 panoramik diş röntgeni, 5 apikal diş röntgen cihazının bulunduğu ve 5 yataklı servisi ve 4 üniteli ameliyathanesinin mevcut olduğu belirtildi. Hastanede ayrıca genel anestezi altında engelli, çocuk ve erişkin hastalar başta olmak üzere diş tedavi hizmeti sunacak donanıma sahip olduğu kaydedildi.

Öte yandan Trabzon’da 5 yıl önce yaklaşık 8 milyon 500 bin TL’ye ihale edilen ancak yapımcı firmanın işin yüzde 15’lik kısmını tamamlayamayıp tasviye edilmesinin ardından kalan kısmı TOKİ tarafından tekrar ihale edilerek yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 7 Kasım günü hizmete girmişti. 
 

Editör: TE Bilisim