Fakülte’te Şok Eden Olay

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi dün yaşanan darp olayıyla sarsıldı. Edinilen bilgiye göre Tıp Fakültesi’nde Pediatri Asistanı olarak görev yapan Dr. Mustafa Börekçi (29), kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından hasta muayene ettiği sırada saldırıya uğradı.

2’inci Kez Saldırıya Uğradı

Şahıstan aldığı darbelerle yere yığılan Doktor Börekçi, meslektaşları tarafından acil servise kaldırılırken, olayın hemen ardından saldırgan hastaneden uzaklaştığı öğrenildi. Börekçi’nin aynı kişi tarafından geçtiğimiz Cuma günü de darp edildiği belirtildi.

Öte yandan acil serviste müdahale edilen genç doktorun bir süre şok geçirdiği ve konuşamadığı öğrenildi. Olayın perde arkasında neler yaşandığı henüz netleşmezken, konuyla ilgili olarak sağlıkçıların bugün açıklama yapacağı gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Kavgacı, “Yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan, tüm mesailerini halk sağlığı için harcayan arkadaşlarımızın bu tür saldırılara uğramaları bizi derinden üzmektedir” dedi. 

Trabzon Tabipler Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri ise olayın ardından sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, “Sağlık çalışanları olarak sorunlarımız gittikçe artmakta ve hergün onlarca sıkıntı ile karşı karşıya kalmaktayız.Bugün meydana gelen üzücü olayda; KTÜ Tıp Fakültesi Pediatri A.D. Asistanı Dr.Mustafa Börekçi'nin hasta yakını tarafından darp edilmesini kınıyoruz.Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkması için siyasetçilere sesleniyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim