Kovid-19 bütün dünyayı esir almışken insan sağlığı ile birlikte temizliğin-hijyenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Anladık ama ders çıkardık mı? Keşke çıkarmış olsak! Trabzon Büyük Şehir Belediyesinin merkez ilçe ve mahallerde başlattığı ve 565 km alanı kapsayan içme su borularını değişme çalışmasında acı gerçekler gözler önüne serildi. Paslanmış borular adeta savaş yıllarından kalma görünümünde
 
ŞEHRİN EN ÖNEMLİ SORUNU

 
Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan tablo Trabzon’un her yerinde aynı. Vatandaş yol kenarlarına bırakılan boruları görünce “Biz buradan gelen suyu mu içiyorduk” şeklinde  hayıflanıyor tepki gösteriyor. Şehrin en önemli soruna 35 yıl boyunca çözüm üretmeyen yerel yönetimlere vatandaşın tepkisi var. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bizzat takip ettiği çalışma ile borular yenilenecek ve şehir büyük bir vebalden kurtulmuş olacak.
 
2023 YILINDA TAMAMLANACAK
 
Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak toplam 130 Milyon TL’lik kaynakla Doğu Karadeniz’in en büyük nüfusa sahip ilçesi Ortahisar’ın ihtiyaca cevap verme noktasında eksik kalan 565 kilometrelik içme suyu şebekesi bütünüyle yenilenecek. Proje 2023 yılında tamamlanacak.
 
Editör: TE Bilisim