Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga, “Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Yaşadığımız sağlık tehdidi, işlerimizin sekteye uğramış olması, ticari gelecek kaygımız bizleri psikolojik olarak kilitlemiş durumda. 
Bu kaygılar bizi  bu işin sonsuza kadar süreceği düşüncesine büründürüyor.  Ama bizlerde biliyoruz ki bu süreç sonu olan geçici bir süreçtir. Yaptığımız görüşmeler gösteriyor ki bu işin yoğun baskısı mayıs aylarında azalacak, haziran en geç temmuz ayında hayat normalle dönme eğiliminde olacaktır. Yine yüzleşmemiz gereken bir gerçek var ki buda 2020 yılında dış pazarda bir hareket olmayacağıdır. Bu bilgiler ışığında 2020 yılında elimizde kalan aylarda bölgemizin iç pazar hareketliliğinden maksimum oranda faydalanmasını sağlamalıyız. İlgili kurumlarımız,İl müdürlüğümüz, tursab, rehberler odamız, ticaret odamızın ilgili komiteleri ve ilgili stk’lara bu konudaki çalışmalarına yoğunluk vermeleri için talepte bulunduk.  

Bizler üyelerimizin de destekleri ile belirli çalışmalar yapmaya gayret ettik. Şimdi bu ve buna benzer çalışmaları artırma zamanı. Bizler karalar bağlayarak bir sonuca ulaşamayız. Krizi güzel yönetebilirsek krizden en az etkilenen bölge oluruz.  Bu iş sona erdiğinde insanların Karadeniz’e  akın edeceğini umut ediyoruz. Biz doğamızı, yöresel ürünlerimizi daha çok ön plana çıkarmalıyız. Evet farkındayız bizler de dahil olmak üzere şuanda hepimiz  sağlığımızı ön olanda tutmalıyız. Bu konuda sağlık çalışanlarımız bizler için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler de sağlığımızı ön planda tutarken sektörümüzün sağlığını düşünmek ve geleceğini planlamak zorundayız. Aksi taktirde sağlık çalışanları virüs bittikten sonra da turizmcilerin yoğunlaşan sağlık sorunları ile ilgilenmek zorunda kalacaklar. Sözlerimi sonlandırmadan önce bir kaç cümlede pegasus yönetimi için kurmak istiyorum. Evet çok güzel bir reklam. Takdirlik, gelecek vaad eden, umutları yeşerten reklam filmi için Pegasus ailesine teşekkürlerimizi, Reklam filminde Karadeniz bölgesinden bir sahne kullanılmaması hususunda da sitemlerimizi iletiyorum.”
 
Editör: TE Bilisim