Bundan 4 yıl önce memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli'nin Pülümür Vadisinde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılarak 23 yaşında şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın çocukluluğunun geçtiği köyde hatıra ormanı oluşturuldu.

Türkiye’nin dört bir tarafından gönderilen fidanlar şehit öğretmenin baba ocağı ve doğduğu topraklar olan Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyünde evine yakın, yolun kenarında oluşturulan hatıra ormanında can buldu.

8 aylık öğretmenken şehit edilen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz’ın kendi elleriyle toprakla buluşturduğu fidanlar boylanmaya başlarken, 360 fidandan oluşan hatıra ormanında 30 adet gül, 50 adet ağaç ve 280 adet meyve fidanı yer alıyor. Köydeki evine yakın bir noktada oluşturulan ve “Hayır Bahçesi” adını verdiği hatıra ormanının bakımını yapan, genç fidanların suyunu veren şehit babası Hamit Yılmaz, “Bahçemizi Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anısına Demirkapı köyünde oluşturduk. Bu bahçe hayır bahçesi. Herkesin meyvesinden anasının sütü gibi faydalanıp yemesi için, ailesiyle zaman geçirebilmesi için oluşturduk. Banklarda oturup keyfince zamanlarını geçirip ailesine ve evine buradan meyve götürme imkanı sağlansın diye yolun kenarında köyümüzde bir hayır bahçesi oluşturduk” dedi.

Editör: TE Bilisim