Beşikdüzü’nde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Beşikdüzü Bilim Şenliği: Eğlenerek Bilim’ büyük ilgi gördü.  Beşikdüzü İlçe Stadyumunun arka tarafında bulunan okulların önünde açılan satanlarda birbirinden değerli etkinlikler yapıldı. Şenliğin açılışında konuşan Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin kerin İkibaş, “Şenlikte atölyeler, eğitimler, deneyler, öğretici oyun ve yarışmaların olduğu şenlikte toplam 50 etkinlik gerçekleştirilecek. Her yaş seviyesine hitap eden etkinliklerimizin tamamı ücretsiz olup tüm halkımıza açık olacaktır. . Türkiye'de desteklenen toplam 53 proje arasına girmeyi başaran ve toplam bütçesi 77500 TL olan şenlik, ilçemiz okullar bölgesi olarak bilinen trafiğe kapalı alanda, gerekli sağlık ve güvenlik önlemleri alınarak 7-8-9 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin yürütülmesinden kurum olarak Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur. Beşikdüzü Kaymakamlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Beşikdüzü Belediyesi projemizin ortaklarındandır.

KATKILARINDAN DOLAYI KURUMLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM  

Etkinlikler alanlarında uzman 12 akademisyen ve 33 öğretmen olmak üzere toplam 45 eğitimci tarafından gerçekleştirilecektir. Katılımcıların yaparak-yaşayarak ve eğlenerek faaliyetlere katılabileceği bilim şenliğinde robotik kodlamadan fizik deneylerine, ames odasından elektronik devre atölyesine, üç boyutlu tasarım eğitiminden biyoloji deneylerine, kimya gösteri deneylerinden öğretici yarışma ve oyunlara kadar her yaş kesimine hitap edecek etkinlikler yapılacaktır. Şenlikteki bazı eğitimler 4 ve 5 Ekim'de sınıf ortamında başlamıştır. Proje yürütücümüz Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Özgür Yeşilaraz’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum

Projemizin genel amacı, bilimsel bilginin katılımcılara ulaştırılması, bilimin toplumda yaygınlaştırılması ve bilim ve teknolojinin etkinlikler yoluyla topluma aktarılmasını sağlamak olarak belirlenmiştir” dedi.

Tuncay HACIFETTAHOĞLU

Editör: TE Bilisim