DOĞANKÖY’DE ANMA

Akçaabat ilçesi Doğanköy mahallesindeki mezarındaki anma törenine Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç katılarak konuşma yaparken, yine Karşıyaka mahallesindeki evinin altındaki sokağa da ismi verildi.

GENÇ: ‘BİRLEŞTİRİCİ İDİ’

Ahmet Metin Genç, hem mezarı başında hem de adının verildiği sokakta konuştu. Başkan Genç, ‘Gerçek bir sanatçı ama önce insan. Ailesi Harun abi ile ne kadar gurur duysa azdır. Böyle bir orgnaizasyonu yapan mesai arkadaşarına teşekkür ediyorum. Artık ismi kendi sokağında yaşayacak. 4 siyasi partinin bulunduğu meclisimizde adının oy birliği ile geçmesi onun birleştiriciliğinin ispatıdır’ şeklinde konuştu.

AİLESİ VE DOSTLARI

Yavruoğlu için ilk tören Doğanköy’de kabri başında yapıldı. Buradaki törene Eşi Hacer Yavruoğlu, oğlu Kuzey Göz Hastanesinin ortaklarından Miraç Ali Yavruoğlu, kuzenleri Macit Yavruoğlu, Hüseyin Yavruoğlu ile tüm kız kardeşleri, TAKA Gazetesi’nin yöneticileri, İstanbul Dernekler Federasyonu Yönetim Kurul Üyesi Mustafa Durmuş, TAKA gazetesi’nin reklam müdürü Tuncay Uçkun da katıldı.

KURAN TİLAVETİ

Önce İmam Mehmet Demir tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve arkasından da Akçaabat belediye eski başkan yardımcısı ve Yavruoğlu’nun ilkokul arkadaşı Cevat Birinci hoca dua etti.

BÜYÜK BOŞLUK BIRAKTI

İlk konuşmayı TAKA Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Yusuf Turgut  yaptı ve Yavruoğlu’nun vefatının üzerinden 1 yıl geçtiğini, boşluğunun Trabzon’da doldurulamadığını söyleyerek, ‘Bizler sayfalarca yazarız ama o bir çizgi ile bizim sayfalarca yazıp anlatamadığımızı anlatırdı. İyi bir yazar, iyi bir sanatçıyı zirvede iken kaybettik. Bir kez daha rahmet diliyorum’ dedi.

SARUHAN: ÖNCE İNSANDI

Karadeniz Yazarlar Birliği Başkanı Sebahattin Saruhan ise yaptığı konuşmasında Yavruoğlu’nun önce insan sonra gazeteci yazar ve karikatürist olduğunu söyleyerek, ‘Karadeniz yazarlar birliğinin meclis başkanlığını yapmış bir değerimiz. Yeteneklerini, yardım isteyen herkes için kullanan bir isim. Onu asla unutmayacağız’ dedi.

AĞIRMAN VE ORHAN

TAKA Gazetesi Genel Müdürü Zihni Ağırman da törende bir konuşma yaptı. Ağırman, ‘yıllarca yanyana çalıştıK. sabah bir akşam birdik. Sözler boğazıma düğümleniyor. Bize sürpriz yaptı ve aramızdan ayrıldı. Ben ailesine sabır diliyorum. Allah rahmet esin’ sözlerini kullandı. Birlikte sanat sohbetleri yaptığı Tahir Orhan ise konuşmasında ‘O sanatın duayeni idi. Bir kalemle çok mesaj verdi. Vefatı gerçekten sürpriz ve erken oldu. Onun bıraktığı sevgi iklimi hiç kaybolmayacak’ dedi.

BİRLEŞTİRİCİ İDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç hem mezarı başında hem de adının verildiği sokakta konuştu. Genç, ‘Gerçek bir sanatçı ama SEBAHATİN hocanında dediği gibi önce insan. Ailesi Harun abi ile ne kadar gurur duysa azdır. Böyle bir organizasyonu yapan mesai arkadaşarına teşekkür ediyorum. Artık ismi kendi mahallesinin sokağında yaşayacak. 4 siyasi partinin bulunduğu meclisimizde adının oy birliği ile geçmesi onun birleştiriciliğine yönelik ispattır.’ şeklinde konuştu.

OĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Harun Yavruoğlu’nun adının yer aldığı tabelanın sokağa çakılmasının ardından oğlu Miraç Ali Yavruoğlu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve tüm meclis üyelerine ve anma etkinliğini gerçekleştiren dostlarına teşekkür etti.

Birol SANCAK

Editör: TE Bilisim