Tatbikat yine nefes kesen anlara sahne oldu. Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de, zaman zaman yağan aşırı yağışlar, ani taşkınlara neden olmakta, bununla birlikte ortaya olumsuz durumlar çıkabilmektedir. Yaşanan bu ani taşkınlara hızlı, doğru ve koordineli bir şekilde müdahale etmek maksadıyla, Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı’nın katılımlarıyla, Rize’nin Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’nde 4. Taşkın tatbikatı gerçekleştirildi. Daha önceden iki kez gündüz ve bir kez de gece yarısı olmak üzere 3 taşkın tatbikatını başarılı bir şekilde tamamlayan DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri bu tatbikattan da alnının akıyla çıktı. 

TAŞKINA ANINDA MÜADAHALE ETTİLER 

Ekiplerin önceden bilgisi olmadan Bölge Müdürü Dr. Emre AKÇALI’nın tatbikat alarmını başlatmasıyla birlikte, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli ve gönüllü personellerden oluşan Afet acil müdahale timi ekiplerisüratle organize olarak taşkın mahalline intikal ettiler. Akabinde iş makineleri ile taşkına müdahale edilirken, motopomplar ile de su tahliyesi yapıldı. 

Teknik ekiplertaşkın ile ilgili ölçümler ve taşkının seyri ile ilgili etüt çalışmaları yaparken, senaryo gereği taşkında yaralanan bir personel, mobil koordinasyon aracına taşınarak, ilk müdahalesi yapıldı. Ayrıca 30’ ar saniyelik zamanda taşkın alanını boşaltma, can simidi bulup fırlatma gibi, zamana karşı çalışmalar yapıldı.


 

Editör: TE Bilisim