Özel gereksinimli bireyler için önemli çalışmalar ve projeler hayata geçirdi, bu çalışmalar her kesim tarafından özellikle anneler tarafından büyük takdir topladı. Çocukları için büyük uğraş veren anneler Genç’e teşekkür ettiler. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Trabzon İl Başkanı Gülen Demir bu çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekti.  Demir, anneler adına Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç’e teşekkür etti.  Demir, “En Mutlu Köy projesini hayata geçiren bir gün değil her gün özel bireylerin yanında olan Ortahisar Belediye Başkanımız, Cumhur ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç başkanımıza teşekkür ederiz. “ dedi.
 

ÖRNEK DAVRANIŞTAKDİR TOPLADI

Elit Kuru Temizleme her yönüyle örnek oluyor. İşletme Sahibi Nevzat Uzun, işletmeye getirilen eşyalardan çıkan altınları sahibine teslim etti.  Trabzon’da bir vatandaş, Elit Kuru Temizleyeme temizlenmesi için kıyafet bıraktı. Personeller temizleme sırasında eşyalarda altın kolye, bilezik, lira ve bir miktar para buldu. İşletme Sahibi Uzun,  hemen harekete geçerek eşyaların sahibi Saadet Pazarköylü’ye ulaştı. Uzun, altınlarını ve parayı sahibine teslim etti. Pazarköylü, Uzun’a duyarlılığı ve örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Saadet Pazarköylü,  bu tür esnafların her yerde örnek olması gerektiğini ifade etti. Uzun ise her zaman vatandaşların yanında olduklarını amaçlarının kaliteli ve güvenilir hizmet sunmak olduğunu kaydetti.

KDK’YI ANLATTI

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Kamu Denetçileri Celile Özlem Tunçak ve Yahya Akman, “Ombudsman Kütahyalılarla Buluşuyor” programı kapsamında 15 Şubat 2024 tarihinde vatandaşlarla bir araya geldi. Programa; Vali Musa Işın, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yerel yöneticiler, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başdenetçi Şeref Malkoç konuşmasında katılımcılara, Türkiye’deki hak arama yolları anlatarak, Kamu Denetçiliği Kurumunun çalışmaları ve Kuruma başvuru yolları hakkında bilgiler verdi.
 

DEMİRKIRAN'IN VEFASI

AK Parti Yusufeli Belediye Başkan adayı Mustafa Demirkıran  Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve okuldan arkadaşı Trabzonlu Çağatay Ataman'ı Trabzon'da ziyaret etti.. AK Parti Yusufeli İlçe Başkanı Emin Bülbül ile Trabzon'a gelen Mustafa Demirkıran Trabzon'daki Artvinli hemşehrilerimiz bizim için çok değerli ilçemizin evladı Ahmet Külekçinin başkanlığını yaptığı Trabzon Artvinliler Derneği de çok güzel işlere imza atıyor gurur duyuyoruz. Samsun'dan okul arkadaşım Trabzonlu değerli kardeşim Çağatay Ataman' i da gördüm mutlu oldum..Trabzon ziyareti moral.oldu..Yusufeli ilçesimize hizmet noktasında  Türkiyenin neresinde olursa olsun Artvinli hemşehrilerimizin katkısını görüşlerini önerilerini hee zaman ciddiye alacağız .Yeni Yusufelinde yeni güzelliklere biikte imza atacağız" dedi...

TRABZON'DA DENGE VE DENETLEME AĞI OLUŞTURULDU

Ankara merkezli 300'e yakin Sivil Toplum Örgütünün oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı(DDA)nın Trabzon'da gerçekleştirdiği  "Denge ve Denetleme Ağı Hemşehri Forumu" toplantısına ilgi büyüktü Toplantıya katılan Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları ve dernekler Trabzon şehrine dair  yerel yönetimlerden beklentilerini sorunları  taleplerini ve çözüm önerilerini dile getirdiler. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Türkiye"nin değişik illerinde bu tür toplantı ve buluşmalar gerçekleştiren Denge ve Denetleme Ağı izleme, politika üretimi, kamuoyu oluşturma ve savunuculuk yönetimlerini  kullanarak Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlıyorlar..

DEVA PARTİSİ'NDE TOPLU İSTİFA

DEVA Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Yunus Emre Gedikli  ve 25 parti yöneticisi ve  Deva Partisi’nden istifa etti. Bir süre önce Ali Babacan başkanlığında kurulan Deva Partisi’nin Akçaabat ilçe başkanı olarak seçilen Yunus Emre Gedikli ilçe başkanlığı ve partiden istifa ettiğini açıkladı. Beraberinde ilçe yönetim kurulu üyelerinin de partiden topluca istifa ettiği öğrenilen ilçe başkanı ve yönetiminin İYİ Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Adayı  olan Erol Gedikli’ye destek verecekleri öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ'DEN SEBAT'A ZİYARET

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Sebat Gençlikspor kulübünü ziyaret etti. Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Üçüncü, ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sebat Gençlik Spor Kulübünü ziyaret ederek güzel sohbetlerde bulunduk. Sayın Başkan Cemil Kalkışım’a ve yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür eder başarılarının devamını dileriz” dedi.

BBP ADAYINI AÇIKLADI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Akçaabat belediye Başkan Adayını açıkladı. Yapılan açıklamada BBP  Akçaabat  Belediye Başkan Adayı Olarak Hüseyin Serbest’i aday gösterdi. Öte yandan BBP Büyükşehir için ise AK Parti Adayı Ahmet Metin Genç’e destek vereceği öğrenildi.

YAŞ ÇAY ÇAĞRISI

Trabzonlular Buluştu Trabzonlular Buluştu

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize Ziraat Odası'nın 2024 yılı yaş çay alım maliyetini 16,99 TL/kg olarak açıkladığını hatırlatarak bu maliyetin üreticinin sadece çay toplama masraflarını karşıladığını ve geçinme imkanı sunmadığını belirtti. Çay üreticisinin maliyetlerini ve enflasyonu göz önünde bulunduran bir fiyat belirlenmesi gerektiğini kaydeden İl Başkanı Deniz, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının destekleme hariç en az 23 TL/kg olması gerektiğini savundu.
 

ÖZTÜRK SAHADA

Beşikdüzü, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde hareketli günler yaşıyor. Cumhur İttifakı'nın Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Barış Öztürk, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte tüm mahalleleri titizlikle ziyaret eden Öztürk, bu kez Beşikdüzü Sanayi Bölgesi'nin esnafıyla buluştu. Öztürk, ilçenin kalkınması için hayati önem taşıyan sanayi projeleri hakkında bilgi verdi. Esnafa desteğinin süreceğini belirten Öztürk, ekonomik kalkınmanın ancak küçük esnafın katkılarıyla mümkün olacağını vurguladı. Kalkınmanın ilk adımının esnaf olduğuna dikkat çeken Öztürk, spordan ekonomiye ilçenin çeşitli alanlarda ilerlemesi için toplumun her kesiminden destek gördüğünü ifade etti.

MAKİNA MÜHENDİSLERİ BİR ARAYA GELDİ
 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi 15. Olağan Genel Kurulunun açılış toplantısına KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, oda yöneticileri ve üyeleri katıldı. Divan Başkanlığını Şaban Bülbül'ün yaptığı genel kurulda konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, "Bu odanın üyesi olmaktan gurur duyuyorum" ifadesini kullandı. Birlikte iş yapma kültürünün gelişmesi gerektiğini belirten Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlikte neler yapabiliriz? Projesi olan tüm arkadaşlarımıza destek olmaktan mutluluk duyarız. İlimizde son yıllarda özellikle ihracat rakamları başta olmak üzere gerileme var. Meslektaşlarımızın birliktelik yaparak neler yapabileceğimizin çalışmalarını yapması lazım. Seçilecek arkadaşlarımızla ortak projeler yapmaya açığız. Tek başına belki çok verimli olmayabilir çalışmalar ancak birlikte yapılacak girişimlerle başarının daha kolay geleceğine inanıyorum. Kayseri, Konya, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş gibi şehirlerde ortaklıklarla güzel işler yapılıyor. Bunları gördük, inceledik. Bizim de Azerbaycan, Gürcistan, Rusya pazarı kapımızda. Ortak girişimlerle, güçlü birlikteliklerle fırsatları değerlendirmeliyiz. Yeni seçilecek ekipten ricam girişimci arkadaşlarımızı bir araya getirerek ortak girişimlerin yolunu açmalarıdır. Biz de oda olarak her türlü desteği vermeye hazırız."

Editör: Ayşe Sancak