Milletvekili Ahmet Kabil sosyal medyada yaptığı açıklamasında şunları yazdı ’Ekonomik, sosyal, kültürel ve turizmde beraber kalkınmamızın yollarını aramalıyız. Son yıllarda iki şehirde fanatik bir grup gencin, sporda gereksiz ve yanlış bir çekişmeye girdiğini maalesefgörüyoruz. Bu gruplardan Trabzon tarafı iki şehir arasındaki yatırımları teşvik etmek yerine, Rize’ye yapılan ve yapılması gereken bütün hizmetleri önleme çabasında olmaktadır.

TRABZON HALKINI BUGÜNE KADAR DOST GÖRDÜK, DOST GÖRECEĞİZ

Bir kaç örnek; 1-Geçtiğimiz yıllarda Samsun-Sarp tren yolu gündeme gelince etkili ve yetkili, yani sorumluluk sahibi kişilerde, sözlü ve yazılı medyaya demeçler vererek, trenyolu Rize'ye kadar gitmesin Trabzon'da bitsin tartışmaları yapıldı. 2- 2018 yılında kurban bayramı tatilinde Trabzonlu üç kafadar (sözde araştırma görevlisi) Ovit Tüneli'nden geçmiş, yine Trabzon mahalli gazetelerinde uydurma, hayalikriterlerideğerlendirerek, bu tünel çok yanlış ve israf, bu delik buraya yapılacağına Rizeliler Araklı dağ başı yolu ile Erzurum'a gitsinler beyanatı verdiler, bunlarda cahil değil araştırma görevlisiydiler.

3-İki yıl önce Lojistik Merkez yapılması da gündeme gelince, Rize-Trabzon hududunda (İyidere’de) her iki ile hizmet vermesi uygun görülmüş, Trabzon’da Rize'de yapılacak her hizmete karşı çıkma alışkanlığı ile kendi ilinin hududundaki Lojistik merkezinede, Rize ortak olmasın gerekçesiyle karşı çıkmıştır 4-netice olarak Rize’ye yapılacak hizmetlerin, yerini kapasitesini Rize yönetimi ve halkı talep eder, Trabzon’un temayül yoklama neticesini beklemeden, devletin ilgili birimleri karar verir. Rize halkı olarak, biz ufak bir fanatik spor grubunun yaptıklarına rağmen, Trabzon halkını bugüne kadar dost gördük, dost göreceğiz.” dedi.
İSMET KÖSOĞLU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim