Etkinliğe, SGK İl Müdürü Aydın Gedikli, SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Hasip Çalışkan, Alman Emeklilik Sigorta Kurumu adına heyet başkanı Bernd SCHMIDT, Almanya’nın Ankara Büyük Elçiliği Çalışma Ataşesi Ute Gohla ve çok sayıda davetli katıldı.

3000 Kişi İle Görüşme Yapıldı

SGK İl Müdürü Aydın Gedikli yaptığı konuşmada, “Program kapsamında üç gün boyunca Trabzon’umuz da Almanya ile Türkiye arasında ki ilgili mevzuatla ilgili masaya yatırılacak sosyal güvenlik anlaşması kapsamında ki eksiklikler konusunda istişarede bulunulacaktır. Bu kapsamda şuana kadar 3000 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapılmış karşılıklı mevzuatlar istişare konusu edilmiş. Sorun ve çözüm önerileri ortaya koyulmuştur. Bu organizasyonun Trabzon’umuzda yapılıyor olmasından mutluluk duyuyoruz buna katkı sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu Beye, Sosyal Güvenlik Kurumu başkanımız Doktor Selim Bağlı’ya ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Hasip Çalışkan, “Bizim için sosyal güvenlik alanın da en önemli tecrübelerin biri Almanya Sosyal Güvenlik sözleşmesidir. Bize çok büyük katkıları olmuştur. Senede 4 defa bir araya geliyoruz iki kez Almanya iki kez Türkiye. Yaklaşık 15 bin kişiye hizmet vermişiz 2015 yılı dâhil. İki farklı sosyal güvenlik kurumu olarak değil aynı kişiye hizmet veren aynı kurum olarak görüyoruz. Trabzon da çok verimli bir çalışma yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Aynı Yerde Aynı Şekilde Dayanışma Hizmeti

Alman Emeklilik Sigorta Kurumu adına heyet başkanı Bernd SCHMIDT, “2010 yılından sonra Trabzon’da ikinci kez bulunmaktan gurur duyuyoruz. 20. Kez birlikteyiz. Türk- Alman dayanışma günlerini düzenlemek için buradayız. Burada ki danışma günlerinin verimli olduğu şunu ispatlamaktadır. Müşterek sigortalılar kitlemizin hem Türk mevzuatı hakkında hem de alman mevzuatı hakkında aynı yerde aynı şekilde danışma hizmeti alabilme şansını vermiş bulunuyoruz. Eminim ki başarılı bir netice çıkaracağız. 46. Türk-Alman danışma günlerin de hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Almanya’nın Ankara Büyük Elçiliği Çalışma Ataşesi Ute Gohla, “Danışma günlerini 46. Kez düzenleniyor olduğunu görmek bunun arkasında ki başarı gösteriyor. Burada hizmet insanlara getiriliyor. Herkes adına bu günlerin çok güzel geçmesini diliyorum” dedi.

SONAY ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim