Ortahisar Belediyesi'nin 2021 Mali Yılı Performans Programı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleşen oturumda meclis üyeleri performans programıyla ilgili görüş ve eleştirilerini dile getirdi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz,2021 Mali Yılı Performans Programının komisyonda oybirliğiyle kabul edildiğini dile getirerek, komisyonun program hakkında hazırladığı raporu okudu. Raporun okunmasından sonra Ortahisar Belediyesi’nin 21 birim müdürlüğüne ait harcama giderleri ayrı ayrı okunarak meclis üyelerinin konuyla ilgili görüş ve eleştirileri dinlendi.
 
İDEAL BİR PROGRAM HAZIRLANDI

Birim müdürlüklerinin 2021 yılıyla ilgili proje faaliyetlerini ve harcama giderlerini içeren program oybirliğiyle kabul edildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eleştiri ve değerlendirmelerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.  İYİ Parti adına programla ilgili düşüncelerini açıklayan Berrin Erkuloğlu, sosyal yardım işlerine ve veteriner işlerine ayrılan kaynakların artırılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Pandemiden dolayı önümüzdeki yılın mart ayına kadar sosyalleşmenin olamayacağından dolayı buraya harcanacak paraların yani Özel Kalem ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğündeki bu konuyla ilgili kaynakların sosyal hizmetlere ve veterinerlik hizmetlerine aktarılmasını öneriyorum. Bu süreçte hem insanlarımızın hem de hayvanlarımızın bu kaynaklara ihtiyacı olacak. Bu duygu ve düşüncelerle programın hayırlı olmasını diliyorum.”
 
AYRI BİR BİRİM KURULSUN

MHP adına konuşan meclis Üyesi Abdurrahman Kınalı ise, muhtarlıklar Müdürlüğüne ayrılan 200 bin liralık bütçenin yetersiz olduğunu belirterek, muhtarlıklar müdürlüğünde halkın ihtiyaçlarıyla ve talepleriyle ilgilenecek ayrı bir birim kurulması gerektiğini söyledi.
 
DOĞRU BİR UYGULAMA

CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise, geçmiş yıllara oranla düşük bir performans programı hazırlandığını bunun da doğru bir uygulama olduğunu belirterek, “Bundan önce popülist projelerle beraber şişmiş programlar hazırlanıyordu. Şimdi gerçek sınırlarımıza çekildik.” dedi.
 
SOSYAL BELEDİYECİLİĞE YANSIYOR

AK Parti adına görüşlerini dile getiren Faruk Kanca da Başkan Genç’insürekli halkla bütünleşen bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu bunun da performans programına yansıdığına dikkat çekerek, “Sürekli halkın içinde olan bir belediye başkanımız var.  Onun bu anlayışı sosyal belediyeciliğe de yansıyor. Bu programda da onu açıkça görüyoruz.”  diye konuştu.
 
BELİRSİZLİĞİN ORTADAN KALDIRILMASI ÖNEMLİ

Programla ilgili konuşan Başkan Genç, programla ilgili meclis üyelerinin dile getirdiği görüşleri değerlendireceklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “TİSKİ konusunda dile getirilen belirsizliğin ortadan kaldırılması çok önemli bir konu. Yağmur suyu bizim görev alanımıza girmese de bu konuda adım atmak çok önemli. Zabıtaların yetki alanlarıyla ilgili de karışıklıklar var. Bu mevzuatla da bu sorunlar devam edecek. Ama kaldırım işgali konusunda kesinlikle taviz verilmemeli. İster büyükşehir isterse de bizim görev alanımız olsun kanunları herkese eşit bir şekilde bunu uygulamalıyız. Çünkü kaldırım kamunun hakkı olan bir alan. Dolayısıyla bu konuda zabıtamızın kararlılıkla müdahale etmesi kararındayım. Gerekli talimatı da aynı anlayışla verdim.”
 
TÜNEL AKVARYUM DEVAM EDİYOR

Projelerle ilgili konuşan Başkan Genç, şu bilgileri aktardı: “Tünel Akvaryum çalışmamız devam ediyor. Seyir Terası da kurulum aşamasında, bunu ihale edeceğiz. Kadın konuk evimiz de bitme aşamasında yakında hizmete açacağız. Kapalı Yüzme Havuzu’nda ise güçlendirme çalışmasını bitirdikten sonra burayı hizmete açacağız. Projelerimizle ilgili herhangi bir aksama söz konusu değil. Ben tekrar katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”
 
MAĞDURİYETE MAHAL VERMEYECEĞİZ

Performans programının ekonomik koşullar göz önüne alınarak hazırlandığını dile getiren Başkan Genç,  “Ekonomik koşullarımızı düşünerek hizmet ve projelerimizi aksatmayacak ideal bir program hazırladık. Vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağduriyetine mahal vermeden aynı zamanda hizmet ve projelerimizi gerçekleştirebilmemize olanak tanıyacak gerçekçi bir program oldu. Programımızın her bir kalemine sadık kalacağız. Programın hazırlanmasında emeği geçen birim müdürlüklerimize, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz’a ve komisyon üyelerine, çok değerli katkılar sunan eleştiri ve görüşlerinden istifade ettiğimiz meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. 2021 Performans Programımızın Ortahisarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim