Avrasya Üniversitesi mütevelli heyeti, Yomra kampüsü ile ilgili neler oluyor şeklinde bir dosya hazırladı.

Dosyada, önceki Başkan İbrahim Sağıroğlu’nun tahsisi, tahsisde yıl ve tahsis bedeli konulmaması ile ilgili belediye meclis kararları, arkasından ise Mustafa Bıyık başkanlığında biraraya gelen ve tahsisi iptal eden Belediye meclis kararı yer aldı.

Mütevelli heyeti ve Avrasya hukukçuları bu dosyaya önemli 2 mahkeme kararı daha ekledi ve bugün Yomra sahilinde yapılmak istenen hukuk dışılığa dikkat çektiler.

Yomra belediye başkanlığına gelen Mustafa Bıyık ve arkadaşları mecliste Sağıroğlu ve ekibinin yaptığı tahsisi iptal ettiler. Ancak bu iptal kararını mahkeme getiren Avrasya üniversitesi avukatları yerel mahkemeden durdurma kararı aldılar. Aynı karar Samsun İstinaf da da onaylandı.

Avrasya üniversitesi Mütevelli heyeti dosyadaki bu kararlara istinaden belediye başkanı ve zabıtasının tahliye hakkı bulunmadığı ancak ve ancak yeni bir mahkeme kararı ile böyle bir tahliye işlemine kalkılabileceğini ifade etti ve ‘Hukuk çiğnenmiştir, hukuka aykırı işlem yapılmıştır, direnmemiz devam edecektir’ dediler.

Bu arada Yomra Belediyesi’nin kiraya verdiği ve sonrasında da kiracıya sattığı Akaryakıt istasyonuyla ilgili de İdare mahkemesine dava açılmıştı. Gözde Atasoy Koç tarafından açılan mahkeme sürecinde de idare mahkemesi satışı durdurma yönünde karar verdi.


 
 BURAK KOÇ
 
 
Editör: TE Bilisim