20 yaşında gencecik bir kız Esin. Hayat dolu, neşe dolu. Omurganın sağa veya sola eğilmesi ile kendini gösteren, doğumsal olabildiği gibi sonradan da gelişebilen ve hayat kalitesini ciddi ölçüde düşüren bir hastalığın pençesinde.

Yani skolyoz hastası. Yüzde 95 bedensel engelli Esin Kara (20), Giresun merkez  Çaykara Mahallesi’nde yaşıyor. Anne Fatma Kara’nın  3 çocuğundan bir tanesi. Esin adı bile kötü olan Skolyoz Hastalığına  üç yaşındayken yakalandı. Kas rahatsızlığı var.Burada bulunan tüm ürünler onun el emeği ve göz nuru ürünler.Burada toka,kalem kutuları,  ev  terlikleri, anahtarlıklar, minyatür sepetler, iğnelik, çeşit çeşit bez bebekler ve bebek şapkalarını sergiliyor. El örgüsü ürünlerimin her biri altın değerinde,çünkü nakış nakış işledi.

“Bu işler olmasa engelimi  kafama takardım!”

Kara açıklamasında şunları kaydetti, “Bugün benim için özel bir gün. Beklediğim bir gündü ve bu güne özel ürünlerimi sergilemekten keyif aldım. Vatandaşlar da yoğun ilgi gösterince çok mutlu oldum. 5 yıldır hazırlık yapıyordum, ortaya bu eserler çıktı. Sonrasında kendi kendime, ‘İyi ki yapmışım’ dedim. Son hazırlıklarımı tamamlayıp buraya getirip Atatürk Meydanı’nda açtığım sergide satışımı yaptım. Burada belki saymakta zorlandığım birçok çeşit var. Renk renk ve kalite iplik yada örgü ipleriyle yapılmış ürünler. Fikrimde daha güzel şeylerde var ama şimdilik bu kadar yetiştirebildim. İnsan isterse hiçbir şey engel değildir. Benim felsefem hep bu yönde oldu. Örneğin ben bunlarla oyalanmammış olsaydım bu  engelimi çok kafaya takıp içine kapanık biri olacaktım.” 

  Anne Fatma Kara Kızıyla Gurur Duyuyor

Anne Fatma Kara kızı ile guru duyduğunu, bütün engelli vatandaşlara örnek olmasını diledi. Kara, “Örgü terapi diye bir söz duymuştum ben buna inandım,boş yere demiyorlar diyor.Bundan daha güzel ne olabilir.Ben her zaman onunla gurur duyuyorum.Son olarak Giresun Belediye Başkanı sayın Aytekin Şenlikoğlu’na bizlere belediye önünde yer taksim ettiği için çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
 Sedat KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim