Mecliste gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Trabzon Üniversitesinin merkezinin Akçaabat Sögütlü’den alınarak başka bir yere taşınacağı iddialarını gündeme taşıdı. 


Güner,  “Trabzon Üniversitesinin yerleşkesinin taşınması ile gündeme geliyor. Bölgenin en gözde yerleşkesine sahip üniversitenin taşınması Akçaabatlılar için kabul edilemez. Planlama aşaması ile ilgili bizim kurumumuza böyle bir talepte bulunuldu mu? Akçaabat halkı ve özellikle Söğütlü Bölgesi esnafı yerleşkenin taşınmaması için kararlı bir duruş sergileyecektir” diye sordu. 

ÜNİVERSİTENİN KURULUŞ KARARNAMESİNDE AKÇAABAT YAZIYOR

Bunun üzerine Başkan Murat Zorluoğlu, bu durumun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, Trabzon Üniversitesinin ana yerleşkesinin taşınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. 


Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde her halde bu yanlış anlaşılmanın kaynağı şu… Akyazı’da daha önce İpekyolu diye özel üniversiteye verilmiş alan vardı. Burası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Trabzon Üniversitesine tahsis ediliyor. Burası 90 dönüm. Tamamı kullanılabilecek durumda değil. Dolayasıyla buranın kullanılarak, Trabzon Üniversitesinin merkezinin buraya taşınması gibi yaklaşım doğru değildir. Orada alan var, ama şu anda sadece 90 dönüm alan. İhtiyaç duyulursa üniversite tarafından değerlendirilebilir. Bununla ilgili imar konusunda çalışma başlatılmadı. Ama önümüzdeki günlerde o da olabilir. Bu kamuoyunu endişelendiren bir takım gerçek olmayan veya tam gerçek olmayan dedikodular bence çok fazla dikkate alınmamalı. Trabzon Üniversitesinin merkezi Akçaabat, ana kampüsü Akçaabat’tadır. İhtiyaç duyulduğunda bu üniversite daha büyüyecektir.  Üniversitenin ihtiyaç duyulacağı alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Herkes müsterih olsun, oldubittiyse biz müsaade etmeyiz.” dedi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Murat Zorluoğlu, “Beşirli Dolgu alanında şu anda Karayolları Bölge müdürlüğünün eksikliği ile yapılan tahkikatın eksikliğini gidermek için çalışma başlattık. Ben Ulaştırma Bakanımıza ve Karayolları Genel Müdürü ile Bölge Müdürüne teşekkür ediyorum. O çalışma başladı. Ben orayı kafamda ikiye ayardım. Bir tanesi en batıda ki büyük kütle.  Balıkçı Barınağı gibi ortaya çıkan yer olmak üzere yaklaşık 250 dönümlük birinci bölüm. Sonrası Faroz’a doğru dikdörtgen şeklinde uzanan alan. Biz şimdi oranın tahkikatını yapıyoruz. Tekrar sökülüp, tekrar takılacak. Yaklaşık 50 milyon TL’lik yatırım. Ulaştırma Bakanımız bunu karşılıyor. Bize bazen soruyorlar. Bu kadar dar zamanda nasıl bu yatırımı yapıyorsunuz. Sağ olsun Ankara’da Sayın Bakanlarımızın ve milletvekillerinin katkıları oluyor. 


Orada o çalışma bir taraftan yürüyor. Bir taraftan da o 250 dönümlük alanın tasarım projesi devam ediyor. Burada ne yapacağımız konusunda az çok fikrimiz var, proje firması ete kemiğe büründürüyor. İkinci çalışma yaparak bu projeyi insanların önerilerine sunacağım. Bu da çok büyük proje. Mecliste tartışmaya açacağım. Bu proje taslağı önüme gelsin bunu değerlendireceğiz. Benim arzum, 1. Etabında mutlaka başlamak. Şimdi tahkikatını yapıyoruz, sonra o alanlarda yatırımcıların hazırladığımız proje çerçevesinde yatırım yapmasını sağlamak. Orası Trabzon’un turizmine ciddi katkı sağlayacaktır. Mega Luna Park orada çözülecektir. Yeme içme alanları, ticari alanlar gibi dokunuşlarla orayı şehrinizin ziyaretçilerine hazır hale getirmek istiyoruz. Dolgu bitirildi. Dolgu doğuya doğru gelmeyecek. Geldiği nokta ile Faroz Balıkçı Barınağa arasında yaklaşık 1 km alanda sahil oluşmaya başladı. Biz normalde oralara dalga kıran gibi alanlar koyacaktık. Ama doğa geri geliyor. Kendi sahili oluşuyor. 1 km’lik plaj meselesi vazgeçmediğimiz meseledir. Faroz Balıkçı Barınağından, Beşirli Dolgu alanına kadar olan alanı bu şehrin merkezinde plaj alanı olarak düşünüyoruz. 


Devamında dolgu alanında, tahkimat ve proje anlamında süreç devam ediyor. Kokunun giderilmesi için yaptığımız çalışmalarda sona geldik. Dolgu geldikçe üzerini kapıyoruz. Sanat yapıları tamamlandı. Dolgu maddesi geldikçe üzeri kapatılacak. Orada büyük oranda çalışma tamamlandı.  Ayasofya tarafında bazı çalışmalar yapmamız lazım. Ayasofya’nın ön tarafında hala bazı menfezlerde, maalesef kanalizasyon olduğunu biliyoruz. Orada var olan kot altında ki sitelerden kaynaklanan sorun var Onla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüyoruz.” dedi.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Zorluoğlu şu şekilde konuştu: “Bilim merkezi ve Planetaryum. Burada 1 Temmuz 2021 tarihinde inşallah ihalesini gerçekleştiriyoruz. Trabzon’a çok yakışacak. Önemlidir eksikliği giderecek. Pazarkapı’da ki caminin etrafını kullanmada çok önemli bir yatırımdır. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ediyorum. Hedefimiz yılsonuna kadar Trabzon’un tamamında öğrencilerimizi buraya getirip, bilimle etkileşime getirmek. 

AKÇAABAT PAZARYERİ İHALEYE ÇIKIYOR

Akçaabat Pazaryeri ve Otopark projesinin ihalesi 14 Temmuz 2021’de ihalesi yapılacak. Sanayi Caddesi, Yaya Kaldırımı Orta Refüj düzenleme işimiz var. Burada bu iş ihale bölümüne gönderildi.
Faroz Futbol sahası Tadilatı yapılıyor. Tribün, soyunma odaları, idari bina gibi burayı kulüpler tarafından kullanışlı dokunuşlar yapıyoruz. Bunun da Temmuz ayında ihalesini gerçekleştireceğiz. 
Maçka İlçesinde tünel aydınlatma işimiz var. Atasu - Galyan Grup yolu üzerinde bulunan tünelin aydınlatma işlemi devam etmekte.

TABAKHANE - MARAŞ’TA ÜST YAPI BAŞLIYOR

Tabakhane Köprüsünden, Uzunsokak’ın girişine kadar olan bölümde ki kaldırımlarda yenileniyor. İnşallah orası taş döşenmek suretiyle ki zemini çok daha sağlam olacak. Bu nedenle az problem oluşturacak. Devamında aynı şekilde Maraş Caddesinin Cumhuriyet Caddesi - Kadınlar Pazarı arasında ki kısım yapılacak. Bu alan eskisinden daha görünür ve sağlamlık ile konfor anlamında eskisinden daha iyi hale gelecek.”

YENİ OTOGAR İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Yeni otogar ile ilgili ihale tarihi belli oldu. 12 Temmuz 2021 tarihinde açık ihale yöntemiyle yeni otogarın ihalesi gerçekleştirilecek.
 

Editör: TE Bilisim