AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Başkan Hacısalihoğlu, milletvekili Balta'ya koronavirüs salgını nedeniyle iş dünyasının durumuyla ilgili bilgi verdi, alınması gereken tedbirlere yönelik önerilerini iletti. 

Başkan Hacısalihoğlu, salgının ilk döneminden bu yana iş dünyasıyla birebir temas halinde olduklarını ve sektörel etkileri topladıklarını belirterek, 'Bugüne kadar anketler veya bize iletilen sorunlarla ilgili 98 maddelik bir rapor hazırladık ve bunları TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara ilettik. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarımız iş dünyasından gelen taleplerle ilgili ivedilikle çözüm üretmeye çalışıyor gerekli destekleri çıkarıyorlar. Çözülemeyen talepleri de takip ediyoruz gerekirse yeniden iletiyoruz. Özellikle üretim, tarım ve turizm alanında bölgede ciddi önlemler alınması gerekiyor. Trabzon ve bölgede bu üç konuda uzun süreli bir projeksiyon yapılmalı ve önlemler ona göre alınmalı. Özellikle kamu bankalarının özel sektöre yönelik kredileri ve KGF kefaletinin artırılması bir nebze olsun rahatlamaya yol açtı' dedi. 

Başkan Hacısalihoğlu, birçok sorunun çözüme kavuşması nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar kurulu üyelerine de teşekkür etti. AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta ise, hükümetin aldığı kararların sahadaki yansımalarını önemsediklerini ve gerçekten çözüm odaklı kararlar alınması için çaba sarfettiklerini vurgulayarak, 'Bu süreçte meclis gerçekten önemli bir mesai ortaya koyarak sorunu aşmaya yönelik tedbirler konusunda üzerine düşeni yapıyor ve katkı vermeye de devam edecek. Amacımız koronavirüs salgınından ekonomimizi, iş dünyamızı, esnaf ve sanatkarımızı en az hasarla çıkarmaktır' diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim