BUNUN ADI İŞKENCE

Azerbaycan Devleti’nin Türk plakalı TIR’lardan aldığı yüksek geçiş ücretleri iki devlet tek millet söylemi ve eylemi birbirine uymuyor. Türk Plakalı TIR’lardan aldığı yüksek geçiş ücretlerini kendine düşman devletlerden bile almayan Azerbaycan, Türk plakalı araçlara adeta işkence çektirirken şoförlere de kazık atıyor.

ÇAVDAROĞLU TEPKİLİ

Trabzon’dan Kafkas Ülkelerine taşıma yapan Çavdaroğlu61 Uluslararası Nakliyat firma sahibi Haşim Çavdar, Türk şoförlerin neredeyse bir aydır mahsur kaldıklarını belirterek, “Biz kardeşimizin evinin bahçesinden, yolundan geçtiğimiz için para ödüyoruz. Sırf Azerbaycan’a 750 USD’yi bulan geçiş ücretleri ödememek için Türk Şoförlerimiz bir aydır dağ yolunda mağdurlar.’ dedi.


Kardeş devlet sınırlarından geçemeyen Türk Plakalı TIR’lar, kış mevsiminde alternatif yol olan Gürcistan, Çeçenistan, Rusya üzeri Kazbeği Dağı’nı kullanıyorlar. Burada zorlu şartlarda ilerlemeye çalışan Türk şoförler, dağ yolunun kar ve çığdan kapalı olması nedeni ile 5 günde 3 kilometre yol alabildiler. 

ŞOFÖRLERİMİZ ZOR DURUMDA

Trabzon’da firma sahibi olan Özer Uluslararası Taşımacılık Sahibi Abdullah Özer,“Türk şoförlerimiz yaklaşık bir aydır Kazbeği Dağından geçiş yapmak için  perişan vaziyette 150 kilometreye varan TIR kuyrukları oluştu. O kadar sesimizi duyurmamıza rağmen bizim sesimizi Türk yetkililerimizden  hiç kimse duymadı. Sadece sesimizi duyan Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran oldu. Ona da çok teşekkür ediyorum. Şoförlerimiz orada sefil bir şekilde, lavabosu, tuvaleti, banyosu, fırını, marketi, lokantası olmayan yol kenarlarında beklemek zorunda kalıyor. O şoförler ülkemizin vatandaşı. Onlara bir an önce çözüm bulunmalıdır” dedi.

KARDEŞ KARDEŞTEN PARA ALIR MI?

Trabzon’dan Kafkas Ülkelerine taşıma yapan Çavdaroğlu61 Uluslararası Nakliyat firma sahibi Haşim Çavdar, Türk şoförlerin neredeyse bir aydır mahsur kaldıklarını belirterek, “Azerbaycan her platformda ‘biz  kardeşiz’ diyor. Evet biz halklar olarak kardeşiz ama yetkililer ile kardeş değiliz. Kardeş kardeşin evine giderken para öder mi? Biz kardeşimizin evinin bahçesinden, yolundan geçtiğimiz için para ödüyoruz. 

Sırf Azerbaycan’a 750 USD’yi bulan geçiş ücretleri ödememek için Türk Şoförlerimiz bir aydır dağ yolunda mağdurlar. Ramazan’ın ilk sahur ve iftarını ailelerinden binlerce kilometre uzakta, zor şartlarda yaptılar. Bir yetkilimiz niye sorunumuza çare olmadı. Bir aydır orda bekleyen şoförün erzağı da biter, ekmeği suyu da. Bu insanlar o zor şartlarda nasıl oruç tuttular. Şoförlerimize sahip çıkın. Bunlar ülkemizin vatandaşı. Yanlarında olun” diye konuştu.
BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim