Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 31 Mart seçimlerinden sonra gerek kullanılmaz durumda olan parkların tümüyle yenilenmesi, gerekse yeni parkların yapımı suretiyle ilçelerine 7 ayrı park kazandırdıklarını söyledi.

Namıkkemal ve Kaşüstü mahallelerindeki parkların açılışını yapan Bıyık, "Yomra'mızı parklarla donatmaya devam ediyoruz. Namıkkemal ve Kaşüstü mahallelerimizde iki yeni parkı daha Yomra'mıza kazandırdık. Namıkkemal'deki parkımıza merhum Osman Yetim ağabeyimizin ismini verdik. Parklarımızda kahkaha ile oynayan çocuklarımızın mutluluğu bizleri daha da motive ediyor. Yomra'mıza hakkı olan yaşam alanlarını kazandırmaya devam edeceğiz" dedi. 

KARADENİZ'İN EN GÜZEL YÜRÜYÜŞ YOLUNU YAPIYORUZ

Yomra Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına devam edilen bisiklet ve yürüyüş yolu ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, Doğu Karadeniz'deki en güzel yürüyüş ve bisiklet yolunu Yomra'ya kazandırmakta olduklarını söyledi. Bisiklet ve yürüyüş yolunun henüz tamamlanmamasına rağmen ilgi odağı olduğunu kaydeden Bıyık, "Çünkü Yomra'mızda çok ciddi bir şekilde sosyal alan eksikliği var. İnşaat çalışmaları devam ederken dahi insanlarımız yürüyüş ve bisiklet yoluna akın ediyor. Bu durum bizleri çok sevindiriyor. Burası tamamlandığında Doğu Karadeniz'in en güzel yürüyüş ve bisiklet yolu Yomra'mızda olacak. Burası sadece Yomra'mızın değil, tüm Trabzon'un kullanacağı bir yaşam alanı olacak" diye konuştu.

SAHİL DOLGU ALANI YAŞAM ALANI OLACAK

Yomra Belediye Başkanı Bıyık, sahil dolgu alanında yapacakları yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili olarak da proje ve finansman temini çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Sahil dolgu alanı Yomra'mız için çok önemli. Burayı halkımızın huzurla kullanabileceği bir yeşil alan, sosyal alan olarak düzenleyeceğiz. Bu konuda çok önemli temaslarımız var. Yakın zamanda projemizi kamuoyuna açıklayacağız."

Editör: TE Bilisim