Başkan Mete, “göreve gelmelerinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak bu kısa zaman içinde İyidere'nin her yerini şantiyeye çevirdik.” dedi. Ülke olarak zor bir ekonomik dönemden geçtiğinin altını çizen Başkan Mete sözlerine şöyle devam etti;

BÜYÜK UĞRAŞ VERİYORUZ 

“Seçildiğimizden ilk günden buyana İyidere’yi neredeyse şantiyeye çevirdik. Uzun yıllar el değmeyen altyapı başta olmak üzere her alanda projelerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Seçim öncesi İyidere halkına vermiş olduğumuz sözleri tutuyoruz 13 ay gibi kısa bir zaman içinde gecemizi gündüzümüze katarak ekibimle vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek için büyük uğraş veriyoruz.  İnşallah beş yıl sonunda yeniden halkımızın karşısına çıkacağız ve yeniden kendimizi anlatacağız diye düşünüyorum” dedi.

İYIDERE HALKINA BEDAVA EKMEK DAĞITILDI

İyidere Belediyesi olarak Koronavirüs nedeniyle uygulanan 4 gün sokağa çıkma yasağı nedeniyle her haneye ücretsiz ekmek dağıttıklarını söyleyen Başkan Saffet Mete;” Biliyorsunuz ki 4 gün sokağa çıkma yasağı vardı. İlk kez Türk halkı bu salgın nedeniyle yorgun bir o kadar da hüzünlü bir bayram geçiriyor. Çay sezonu başladı ve bizde Belediye olarak halkımızın en büyük ihtiyacı olan Ekmeği dağıttık. Bir nebzede bizim desteğimiz olsun dedik.  Vatandaşlarımız sokağa çıkmasın diye bayramın birinci günü ekmek fırınlarının araçları ile İyidere Belediyesi olarak halkımıza ekmek dağıttık. İnşallah bu hüzünlü bayram ülkemizde İslam âleminde son olur ve nice mutlu bayramlar geçirme dileğinde bulunuyorum “ifadesi kullandı.



7/24 VATANDAŞIN YANINDAYIZ

İyidere İlçesi Rize'nin giriş kapısı olduğunu ve bu nedenle en sıkıntılı ilçelerden biri olduklarına vurgu yapan Başkan Mete; “Dışarıdan Rize’ye gelen 16 bin kişi bu ilçeden geçmek zorunda. Ben vatandaşlarımızdan tek bir şey istiyorum. Lütfen devletimizin açıkladığı kurallara uyalım, bu kurallara uyulduğu sürece kesinlikle hiçbir sorun yaşanmayacak. Yeter ki bu kurallara riyakat edelim.  İhtiyaç olursa İyidere Belediyesi 7 / 24 vatandaşın yanında zaten.  Biz bütün tedariklerini karşılayabiliriz. Sadece saygı ve anlayış bekliyoruz. Bir sorun olursa zaten sağlık ekibimiz sahada. Bugün bile her mahallemizde bir sağlık ekibimiz var. İstanbul ve diğer illerden gelenlerin testleri alınıyor, keza muhtarlarımız çalışıyorlar. Biz Rize'nin kapısıyız, birlik ve beraberlik içinde bu süreçten de kurtulacağız” cümlesini kullandı.

İYİDERE LOJİSTİK BİR DÜNYA PROJESİDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından ilgilendiği ve ihalesi için onay verdiği İyidere Lojistik projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, bu projenin Dünya projesi olduğunu belirterek şöyle dedi: Herkesin bu projeyi sahiplenmesi lazım. Bizde kendi ilçemiz olduğu için çok mutluyuz ama bu projede emeği geçen sayın vekillerimiz ve il başkanımıza teşekkür ediyorum. İyidere İlçesinin bu proje ile birlikte başta ekonomik olmak üzere her konuda yeniden şekillenecek. Tabi sadece İyidere İlçesi olarak bakmıyoruz. İyidere’den Fındıklı’ya oradan İkizdere’ye kadar bir bütün olarak bakıyoruz.  Ticari anlamda bu proje ile Rize'miz çok şey kazanacaktır”

ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim