1 Temmuz’da başlayan Koronavirüsle mücadelede yeni aşamalara geçiliyor. Trabzon-Of arasında taşımacılık yapan Oflular dolmuş minibüs durağında  önemli bir karara imza atılıyor.

Durak Başkanı Nusret Çakıroğlu, Sağlık müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü Trabzon’da vakaların patladığını öğrendiğini ve bunun üzerine de yeni bir karar almak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Çakıroğlu şöyle dedi: ‘Bundan böyle Of ile Trabzon arasında seyahat edecekler Trabzon ile Of arasında dolmuşlara binecek olanların HES kodlarına bakılacak. Yani virüslü ve temaslı mı kontrol edilecek hem de Aşı ile ilgili sorgulama yapılacak ve aşı belgelerini ibraz etmeleri isteneek. herkes aynı sorumluluk ile hareket ederse virüsle müüadeleden sonuç alırız yoksa insanlar her bir araya geldiğinde bu melun hastalık patlar ve can almaya devam eder.’

YANGINLARA KARŞI ÖNERİ

Çakıroğlu, Türkiye’nin boğuştuğu yangınlarla ilgili oılarak da, ‘Akdeniz orada. denizle tüm ormanların içine doğru hortumlarla deniz suyu alınsın ve böyle durumlarda müdahale edilsin’ ifadelerini kullandı. Çakıroğlu Ormanları yakan terösitlerin yakalanarak o bölgelere gömülmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim