Trabzon’ da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Osman Turan Kongre Merkezinde ‘Demokrasi Zaferi’ konulu  panel düzenlendi. Tarihçi Yazar Üstad Sadık Albayrak KTÜ’de düzenlen  15 Temmuz konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak,  “Ben bu memleket de hapse girdim çürük zeytin kurtlu çorba içtim niye inancım doğrultusunda yattım çektim anlımın akıyla her şeyi yaptım. Hiçbir zaman onlar gibi Avrupa’ya Amerika’ya kaçmadım. Ama bu ‘köpekler’ ne diyorlar bizler hicret ediyoruz kültür emperyalizmin uşakları sizlerin Allah cezanızı verecek bu millet de sizlerin nasıl olduğunu o acı geceyle çok iyi bilmiş oldu.  O gece benim ailem Trabzon’dan Sabiha Gökçen’e inecek o uçak da benim eşim var büyük oğlumun eşi ve çocukları var torunlarım vardı. Ancak sabaha karşı entegre edilerek iniş yapabildiler.” dedi.

BOYNUMUN BORCUYDU

Yazar Albayrak, açıklamasında “Ben köydeydim bana dediler seni götürelim kimsenin göremeyeceği bir yere; ama ben cesaretimle o gece silahıma mermiyi tetikte bekliyorum.  İnsanlar sevdiklerine ben senin için ölürüm derler ya ben öldürürüm ondan sonra ölürüm diye bekledim o gece boynumun borcunu yerine getirdim. Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Mücadele hayat gibidir uzun bir maraton gibi bu yolda kaderin çizdiği yolda yürümek boynumun borcudur. Kadere inanan adam kederden emin olur. Bu milletin temel ahlakı ölçüleri doğrultusunda kim herhangi bir hıyanet ve sapkınlığa sebep olursa ihsan olması mukadderdir. Büyük davaların büyük fırtınaları olur.  Ben çocuklarıma daima şunu derim siz bir kubbenin altında yaşayan bir toplumsunuz. Bu kubbenin yanında bir de minaresi var. Sadık Albayrak’ı minaresine koy ben paratoner gibi bunları üstüme çekerim sıkıntıları üstüme çekerim ama siz hizmetinizi millete verin derim.” ifadelerini kullandı.               
GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “15 Temmuz bildiğiniz gibi; bu ülkenin geleceğine kast etmek isteyenler,  bu ülkenin demokrasisine darbe vurmak isteyenlerin 4. yılında bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimiz için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  ilan edilmiştir. Bunu gelecek nesillere aktarmak, bu günü anmak adına böyle etkinlikler düzenliyoruz. 4 yıl önce bugün millet kendi içinde bir ayrım yapmadan, eline bayrak alıp tek vatan, tek millet, tek bayrak için birlik oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

UNUTULABİLİR BİR ŞEY DEĞİLDİR

Moderatör Prof. Dr. Hikmet Öksüz,   Bu topraklar için kanını döken şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Gazilerimize sağlıklı, uzun ömür temenni ediyorum. Ulus o gece dışarı çıktı ve egemenliğini başka bir güce teslim etmedi, bölünemeyeceğini ortaya koydu. Bugüne kadarki darbe girişimlerinin tek bir ortak yanı var. Bu girişimlerde Anglosakson zihniyeti söz konusudur. FETÖ Terör Örgütü’nün amacı hukuku ve kamu düzenini yok etmek ve ülkeyi tehdit haline getirmekti.  TBMM; 15 Temmuz 2016 gecesi meclis iradesiyle kurulmuş olan ordumuzun içerisinde beyinleri satılmış, vicdanları karartılmış bazı insanlar tarafından maalesef bombalandı. Bu kabul edilebilir, unutulabilir bir şey değildir. Bunun unutulmaması gerektiğini de bu tür etkinliklerle aktarmaya mecburuz.”
  
BURAK KOÇ-MİRA GÜNEŞ
 

Editör: TE Bilisim