Trabzon’da kurbanlık konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.  Korkmaz yaptığı açıklamada; “Kurban ile ilgili şuan da çok ciddi bir durum söz konusu değil. Kurbanlık karkas et olarak fiyatı 45-50 lira arasında olacak gibi görünüyor. Hayvanın kurbanlık olup olmadığına alıcı dikkat etsinler. Hayvan pazarlarından alışveriş yaparlarsa veteriner hekimler bulunuyor kontrol ediyorlar” dedi. 

Acele Etmeyin

Korkmaz açıklamasında dişi hayvanın kesiminin hükümet tarafından yasaklandığına değinerek; “Dişi hayvan kesimi bu yıl hükümet tarafından yasaklandı. Doğurma özelliği vasfına sahip olmayan hayvanların kurbanlık olarak kesimi yapılacağı, doğurma özelliği vasfına sahip hayvanların kesiminin yasak olduğuna özellikle vatandaşlarımız dikkat etsin. Kurbanlıkları kestirirken işin ehli kasaplarına kestirsinler. Herkes bayramın 1’inci günü kurbanını kesmek zorunda değil. 4’üncü güne kadar kestirilmesi söz konusudur” ifadelerini kullandı.

Zulmetmeyelim İşin Ehline Bırakalım

“ İbadet yapalım derken hayvanlara zulmedip günaha girmemek lazım” diyen Korkmaz şunları kaydetti; “Dünya’ya verilen imaj konusunda çok sıkıntı var. Hayvanlara kesim esnasında zulmedilmemeli. Çevre şartlarına dikkat edelim.  Hayvanların dış görünüşlerine hastalık bakımından dikkat edilmeli. Trabzon Ortahisar Belediyemize teşekkür ediyoruz. Hayvan pazarında veteriner hekimler var. Bu işle ilgili çok yoğun çalışmalar yapıyorlar. Her şeye müdahale ediyorlar. Hayvan satan kişilerde hayvanlarını bilirler mutlaka kurban olma özelliğine haiz olması gerekiyor.” 

Hayvanı Görün Temas Edin

İnternet üzerinden Kurbanlık alışverişini doğru bulmadıklarına vurgu yapan Korkmaz şunları kaydetti;“İnternet üzerinden kurbanlık alımlarını doğru bulmuyoruz. Güvenilir siteler varsa sorun olmaz. Ama bu konuda whatsapp üzerinden, twitter, instagram, Facebook üzerinden yapılan alışverişlere sıcak bakmıyoruz. Vatandaşlarımızdan mağdur olmamaları için bu tür alışveriş yapmamalarını istiyoruz. Hayvanı görerek, temas ederek alın. Bizim insanımız buna alışkındır. İnternet üzerinden alınan şeyler her zaman yanıltmaya muktedirdir. Görerek almalarında fayda var. Özellikle sosyal medyadan almamalarını tavsiye ediyoruz.”  
Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim