Kenan Akbaş (64) Bulancak Aydındere Beldesi, Derecikalan Karagöl Küme Evleri'nde yaşıyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Bulancak- Aydındere Beldesi eski teşkilat başkanlarından Akbaş, kurduğu mandırada beklentisini karşılayacak güce sahip olamadı. Aldığı kredi desteği faizlerle birlikte katlanınca bankalara ve esnaf kefalete yüklü miktarda borçlu kaldı. Emekli maaşından başka bir geliri olmayan ve bunun da evin mutfak masraflarına ancak yettiğini savunan eski başkan Akbaş 250.000 TL borcu olduğunu belirterek durumu Cimer'e de bildirdiğini söyledi.

PROJELİ MANDIRADA HESAP TUTMADI

"2014 yılında kendi bütçesiyle bir mandıra kurayım dedim" diyerek başladığı sözlerinde başından geçenleri söyle anlattı: “Üç beş kuruşumu bir araya getirdim, kolları sıvadım ve harekete geçtim. Elimde avucumda olan bütün sermayemi ortaya döktüm sıfırladım. Proje masrafı ile beraber zemin temelini yapmış oldum. Tıkandığım yerde bankaya koştum. Ancak gittiğim bankanın müdürü o dönemde solcu partilerden birindendi. Ben ise AK Parti'den Aydındere teşkilat başkanıydım. Bana kredi verilmeyince başka bankadan 30.000, bir başka bankadan 76.000, esnaf kefaletten de 50.000 lira çektim.

BENİ KANDIRDILAR

Her şeyim tamam oldu. Ancak mandırama koyabilecek olduğum ne büyükbaş ne küçükbaş hayvan için param kalmadı. O sırada ilk gittiğim devlet bankasında müdür tayin olmuştu yerine başkası gelmişti. Yeni atanan müdürden 100.000 TL aldım. Hayvanlarımı aldım, mandıramın yarıdan fazlasını doldurdum. Ödeme günlerim geldi 15.000 taksit faizle 25.000 olmuş. Yani param faize yetmeyince resmen battım ve  beni kandırdılar. 'Sana yardım edeceğiz' diyerek taahhüt imzalattılar! Karşılığında 3 ay hapis yattım. Neyim var neyim yok hepsi elimden gitti. Hepsi hacizlik!" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Bu olayı Giresun'daki bütün milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanlarına  bildirdiğini, çalmadık kapı bırakmadığını belirten  eski başkan Kenan Akbaş, "Bir çukurun içerisinde debelenip duruyorum! Elimden tutan bir Allah'ın kulu olmadı. Cimer'e de yazdım, Sizler aracılığıyla sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. İntihar etme durumuna geldim! Ben Suriyeli ya da Afganistan'lı değilim! Ben bu vatan için şehit olmuş Ahmet Akbaş'ın torunuyum" diyerek sen serzenişini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim