Trabzon ziyaretlerinde iş ortakları Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş tarafından ağırlanan misafirler, Trabzon’un doğal güzelliklerini gezdiler. Uzungöl, Haçkalı Hoca Baba Yaylası, Çal Mağarası’nı misafirlerine gezdiren Güneş, iş ve ekonomi ile alakalı da değerlendirmelerde bulundu.  Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, yaptığı değerlendirmede, “Ticaretimize devam ediyoruz. İş yerimizde, iş dünyasının önde gelen temsilcilerini ağırlamaktan mutluyuz. İş ortaklarımız bölgemize ve esnaflarımıza destek oluyor. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

TİCARET GÜZELLİKTİR

Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Misafirlerimizle sohbet ettik. Ticaretimizi değerlendirdik. Özgüneş olarak aile şirketiyiz. 5 kardeş ticaretimizi 37 yıldır sürdürüyoruz. Ticaretimizde istişareye çok önem veriyoruz. Ticarete 1985 yılında el arabası ile başladık. Çok da tatlı günlerimiz oldu. Ticaretimizde sıkıntılarımız da oldu. Develüasyonlar, krizler gördük. Sıkıntılı anlarda ailecek birbirimize kenetlendik. Geldiğimiz yeri de asla unutmuyoruz. El arabasından yetiştik. Seyyar satıcılık günlerimizi gururla anlatıyorum. İnsan aslını hiçbir zaman unutmayacak. Yaptığımız istişareler ve aldığımız kararlar ile bugünlere geldik. Ticarette dereyi atlayamazsan boğulursun, atlarsan karşıda güzellikler sizi bekler. İstişare ile bugünlere geldik. Ticaret aslında hayat tecrübesi ve derttir. Kendimizi kontrol ederek, imtihanlarımızı iyi geçirmemiz lazım. Acı günlerimizi tatlı şekilde aştık. Ticaretin uzmanları ile görüşerek ürünün kalitesini artırdık. Söz uçar, yazı kalır. Kalıcı yazıların güzel olması için gayret ettik. Dürüstlükten asla ödün verilmemesi, asla yalan konuşulmaması gerekiyor. Ticaret yalanı asla kabul etmez. Eğitim çok önemlidir. Yeminle ürün satılmaz. Ticarette büyüklerimizin kıymetini iyi bilelim. Pazarlamacıların kıymetini iyi bilelim. Pazarlamacılık yapanlar, çantasına sıkı sıkı sarılsın. İşine sarılıp kucaklıyor. ”

ÖZGÜNEŞ’TE ENERJİK OLUYORUM

Renksan Group Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Göktepe, “Bizi çok güzel ağırladınız. Ziyadesiyle memnun oldum. Bizi çok mutlu ettiniz. Sizin gibi dostlarla yol yürümek bizlere keyif veriyor. Ayrı bir enerji veriyor. Rızkımızın onda dokuzu ticareti sizin gibi dostlarla yapmak çok güzel. Renksan Grpup olarak biz aile şirketiyiz. Babam ve üç amcam var. Entegre tesisiz. Ulusalların tedarikçiyiz. Fabrikamıza ürün hammadde olarak girer kolilenmiş olarak çıkar. Ürünlerimizin yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Her ilde sizin gibi dostlarımızla yol yürüyoruz. Hepsine ayrı ayrı selam ediyorum. Ticaret çok meşakkatlidir. Sizlerin yanına gelince hepsinin unutuyoruz. Zahmetsiz ticaret olmaz. Tüm dostlarımıza çok çok selam ediyoruz” dedi.

PROJELERİ YERİNDE GÖRDÜK

Atilla Çağlayan, “Afyonkarahisar'dan geliyoruz. Plastik ambalaj üretimini yapıyoruz. Halis abimizin engin ticari tecrübelerinden faydalanmak üzere Trabzon'a geldik. Özgüneş ailesini tanıdık. Projelerini canlı canlı yerinde gördük” diye konuştu.

UZUN ZAMANDIR TANIŞIYORUZ

Ali Durmuş, “Kozmetik-kırtasiye üzerine 28 yıldır Gaziantep'te faaliyet gösteriyoruz. Özgüneş ailesi ile uzun zamandır tanışıyoruz. Bugün de yerinde ziyaret ettik. Ticaretle alakalı fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerine yer verdi.
Bahattin BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim